Upokojenci – se še spomnite obljub koalicije Šarčeve vlade?

Foto: pixabay.com

Saj ni, da bi resnično dvomili v vaš spomin – gre le za to, da je bila izredna seja parlamenta na to temo, kjer je stranka SDS enostavno povzela zaveze koalicijske pogodbe in bila preglasovana.

Povemo na bolj preprost način?

Koalicijska pogodba ima tudi točke, ki govorijo o izboljšanju statusa upokojencev. Še bolj preprosto – kdaj bo šlo upokojencem bolje.

In ker vlada zavlačuje – govori o mandatu (to pa vemo, da lahko traja 4 leta), je SDS predlagal zakonodajo, katere začetek bi bil že v letu 2019.

Mislite, da so sprejeli? Niso.

Ob vsem poslušanju Bratuškove, Erjavca, Židana in Šarca, kako zavrniti razpravo o omenjenem zakonu, nam je res lahko slabo.

Kajti odločali so zgolj o tem ali gre lahko predlog zakona v nadaljnjo proceduro. Na žalost je koalicija predlog zavrnila.

Kaj naj ob vsem tem še rečemo:

– da nam je žal? Zaradi vseh upokojencev, ki so na robu preživetja.

– da so na vladi dvoličneži? Kako so lahko zavrnili predlog za obravnavo omenjenega zakona, ki so ga sami zapisali v koalicijsko pogodbo?

Torej dragi upokojenci, moramo vam povedati, da so vas z obljubami spet prinesli naokoli.

Vse, kar so zapisali v koalicijsko pogodbo najbrž ne bo izpolnjeno, ker se preveč ukvarjajo sami s seboj.

Bodo pa poskrbeli za svoje neizvoljene poslance in podpornike, saj se govori, da bodo zaposlili lepo število novih sekretarjev na ministrstvih. Še več birokracije torej.

Dvigovali bodo plače uradnikom, ne bodo pa poskrbeli za policiste, upokojence in še koga, ki je trdo delal ali še dela, da ob koncu meseca strada.

Napisal: Mikki