Tudi pretekli teden ni manjkalo nesreč v prometu v naših krajih

Foto: TIGR

V četrtek je na Policijsko postajo Velenje prišla občanka, ki je povedala, da  je njo in njenega psa, med sprehodom po Trebeliškem,  napadel in ugriznil večji pes, ki je preskočil ograjo. Policisti se bodo z lastnikom pogovorili, o ukrepu pa bo odločil prekrškovni organ.

Okoli 15.00 ure je na cesti proti Slovenj Gradcu prišlo do prometne nesreče v kateri je bil sopotnik v osebnem avtomobilu lažje telesno poškodovan.  Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje.

Ob 19.00 uri nas je varnostnik iz ene od velenjskih trgovin obvestil, da je pri tatvini artikla zalotil osebo, ki je hotela lastnika trgovine oškodovati za slabih petnajst evrov. Policisti so od osumljenca vzeli izjavo, zanj pa bodo napisali kazensko ovadbo.

Kmalu zatem, ob 19.40 uri nas  je OKC obvestil, da so bili gasilci napoteni na požar vozila v Vinski gori. Policisti so s kraja poročali, da je šlo za prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil v drevo, avtomobil pa se je vžgal. Gasilci so poskrbeli za vozilo, vozniku pa so policisti zaradi neprilagojene vožnje napisali plačilni nalog.

V petek je občan prijavil, da mu je nekdo poškodoval avtomobil. Poškodoval mu je namreč zadnji brisalec in odlomil zaščito za odpiranje vrat. O prijavi smo obvestili državnega tožilca.

Okoli 17.00 ure je na policijo poklical občan, ki je povedal, da znana oseba pretepa njegovo bivšo partnerko. Policisti so ugotovili, da gre za osebo za katero je razpisana tiralica. Policisti so osebo prijeli pri tem pa so morali, zaradi upiranja osebe uporabiti prisilna sredstva.

Ob 23.20 uri so policisti na Goriški cesti zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, občanu napisali plačilni nalog, dvajset minut čez drugo uro pa so reševalci iz ZD Velenje, obvestili policijo, da je nekdo zaradi prevelike količine alkohola obležal v Starem Velenju. Policisti so poskrbeli za njegove osebne stvari, reševalci pa zanj.

V soboto ob 11.25 uri se je v Lipju zgodila prometna nesreča v kateri je voznik motornega kolesa, zaradi neprilagojene hitrosti, padel z motorjem in pri tem trčil v parkiran osebni avtomobil. Motorist je bil huje telesno poškodovan.

Še ena prometna nesreča, pa se je zgodila v Topolšici, kjer je najprej neznani voznik osebnega avtomobila trčil v peško in s kraja odpeljal. Peška je utrpela lažjo telesno poškodbo, policisti pa so s pomočjo očividcev, voznika našli in ugotovili njegovo identiteto. O kazni bo odločil prekrškovni organ.

Ob 18.30 smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja velike tatvine v Šoštanju, kjer je neznani storilec vlomil v klet in ukradel kolo.

Dvajset minut čez eno so policisti naleteli na prometno nesrečo na Starem trgu v Velenju, kjer se je voznik z osebnim avtomobilom  prevrnil na bok. Policisti so ugotovili, da je bil voznik pod vplivom alkohola, do prometne nesreče pa je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Voznik je bil lažje telesno poškodovan. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje bomo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

V soboto smo obravnavali še vlom v mlekomat v Topolšici in poškodovanje tuje stvari ter vlom v klet na Šercerjevi cesti.

Ostanite doma in bodite zdravi.

Napisal: Uroš Medved