TIM VERTAČNIK PO ZMAGI V AVSTRIJI JULIJA NA SVETOVNO PRVENSTVO V BRATISLAVO

Tim Vertačnik je v Avstriji pometel s konkurenco. Foto: Občina Šoštanj

V Lenzingu v Avstriji je 27. in 28. maja potekala druga tekma svetovnega pokala v suhih ribiških disciplinah. V kastingu je tekmovalo 68 tekmovalcev iz sedmih držav, organizator tekmovanja pa je bila avstrijska kastinška zveza.

Tim Vertačnik, član ribiške družine Paka Šoštanj, je premagal vso svetovno mladinsko konkurenco in zmagal v peteroboju. Dosegel je svoj osebni rekord s 509,685 osvojenimi točkami, na splošno pa je to tudi rekord med mladinci v Sloveniji. Zmagal je v dveh disciplinah, v dveh je bil drugi in v eni četrti.

Tim Vertačnik je v preteklosti že bil državni prvak v mlajših kategorijah, svoje znanje pa je nadgrajeval v ribiški družini Paka Šoštanj. Za kasting je potrebna posebna oprema in tudi prostor. Poligon za treninge so mu starši uredili kar doma. Njegov trener je njegov oče, s tem športom pa pravzaprav živi cela družina.

Na šport kot je kasting vpliva mnogo psiholoških in vremenskih dejavnikov, večkrat pa je potrebne tudi precej sreče. Tim bo svoje znanje ponovno lahko pokazal meseca julija, ko bo potekalo svetovno mladinsko prvenstvo na Slovaškem.