Stranka DeSUS na križišču – kakšna bo odločitev izvoljenih poslancev te stranke?

Foto: pixabay.com

Mediji intenzivno spremljajo dogajanja v stranki DeSUS, poslanci te stranke in nekateri pokrajinski odbori se namreč ne strinjajo s politiko Karla Erjavca.

Pa poglejmo nekaj izjav, da si boste lažje ustvarili lastno mnenje.

Razmere v stranki so se po neuspeli konstruktivni nezaupnici še zaostrile in poslabšale. Ivan Hršak je poslabšanje odnosov s predsednikom stranke pojasnil z besedami:

“In to od trenutka, ko se je stranka ločila od koalicije in odpoklicala oba ministra iz vlade.”

Glede odločitev predsednika Karla Erjavca pa je pojasnil stališče poslanske skupine:

“Nismo enakega razmišljanja kot predsednik. Mi razmišljamo o dobrobiti stranke, da bi iz tega izšla čim bolj pozitivno in da bi na naslednjih volitvah prišla v državni zbor. Tako kot se zdaj odvijajo stvari, pa mislim, da je ravno nasprotno.”

Hršak pa je povedal tudi o domnevnem glasovanju pri konstruktivni nezaupnici vlade:

“Poznavalci naj bi vedeli, kako smo glasovali, v resnici pa se ne ve. Nekako se krivda za vse poskuša zvaliti na poslansko skupino, kar odločno zavračam.”

Ta njegova navedba seveda drži, vsaj za tiste, ki znamo šteti do 46 – četudi bi bili prišteti njihovi glasovi (kar lahko, da so bili!), Erjavec ni imel dovolj podpore.

Oglasil se je tudi predsednik poslanske skupine SD Matjaž Han:

“Težko ocenjujem, kaj se dogaja v drugih strankah. Kot poslanec državnega zbora in kot opozicijski poslanec menim, da je dobro, da vendarle pri devetih parlamentarnih strankah vemo, katera je v opoziciji in katera v koaliciji.”

Situacija se bo menda razjasnila v teh dneh – vse do tedaj pa obstajajo zgolj ugibanja v katero smer bo šla stranka DeSUS.