Straniščna predvolilna kampanja Židanovih Socialnih demokratov?

V teh dneh se večina medijev ukvarja s potreti kandidiranih poslancev SD za mesto v Državnem zboru, ki visijo po straniščih v javnih lokalih.

Nekateri se tej volilni kampanji od srca smejejo, druge jezi, tretji pa se privoščljivo muzajo, češ – saj res tja spadajo.

Nam se je zdel najbolj zabaven odgovor nekega gostinca, ki so ga vprašali, kaj si o tem misli. Menda je dejal, da je prvič in zadnjič kaj takšnega obesil v svojih toaletnih prostorih. Pridušal se je, da njegovi gostje zdaj – namesto v pisoar, “lulajo” po slikah na stenah in da ima zaradi tega hude težave pri vzdrževanju higiene v teh prostorih.

Izvedeli smo tudi, da se menda vsi poslanci s takšno kampanjo ne strinjajo in da so menda nekateri izrecno prepovedali obešanje njihovih slik nad pisoarji in straniščnimi  školjkami. Koliko so bile te posamezne želje upoštevane, ne vemo – vemo pa, da se veliko  Slovencev nad takšnim početjem zgraža, saj se jim zdi tovrstna volilna kampanja ponižujoča.

Morda bo kdo rekel, da smo Slovenci preveč “zategnjen” narod in da ne razumemo ironije, humorja ali sodobnih prijemov pri predstavitvi volilnih kandidatov.

Lahko, da je temu res tako, kljub vsem pomislekom, pa se nam zdi, da so volitve v Državni zbor preresna stvar in da v volilni kampanji ni mesto in čas, za norčevanje iz volilnega telesa – beri, iz državljanov.

Koliko glasov bodo zaradi omenjene kampanje dobili predlagani kandidati SD, bomo kmalu videli.

Nikakor pa ne moremo mimo tega, da se večina državljanov na ta račun šali in izmišlja šale, ki sedaj krožijo med ljudmi. Šale so velikokrat pogojene z minulim delom te stranke in nič kaj prijazne v zaključkih. Lahko bi rekli precej negativna reklama.

Kdo jim je svetoval tovrstno kampanjo, nam ni znano in je v resnici tudi vseeno, morda le z drobno pripombo, da najbrž ne pozna slovenske duše in slovenskega volivca, ker bi drugače tega ne predlagal. Čisto mogoče je, da kot družba še nismo dovolj demokratično zreli za tovrstne poskuse ugajanja.

Če odmislimo tistih nekaj, ki jih potreti nad pisoarji jezijo ali žalijo in vzamemo samo tiste, ki se ob tem krasno zabavajo – tako zmedene, na trenutke nore, včasih že prav neumne kampanje Slovenija še ni imela – in v SD so menda poskrbeli za vse našteto.

Pa srečno na volitvah!

Napisal: Mikki