Šoštanj – Problemi 6. bloka

Ob pogosti zaustavitvi bloka 6, se nam poraja vrsto vprašanj, kdo vse je pogojno kriv za slabo izvedbo del na bloku in ali je kdo od takrat odgovornih imel “prste v marmeladi”. S temi vprašanji se ukvarja tudi preiskovalna komisija, ki pa ugotavlja zgolj politično odgovornost.

Zakaj v zadevi TEŠ 6 ni bil udeležen v preiskavi tudi Milan Medved (ki ima menda v posesti veliko zelo dragih nepremičnin!) in je ves čas v resnici zavajal lastnike in javnost s ceno lignita?

Zdrava, kmečka pamet je vedela, da glede na finančno stanje družbe, ta cena ni MOGOČA! Prav to so posredno potrdili tudi nekateri nekdanji direktorji pred preiskovalno komisijo.

V času njegovega delovanja so bile informacije o sumih o nepravilnostih poslov zelo pogoste (preplačana zemljišča, posli brez razpisov, posamezni projekti, sponzorstva,…).

Ob vsem tem moti predvsem molk Premogovnika in HSE, ki ne želijo razkriti koliko tožb je bilo že vloženih.

Novinarji pa so vendarle izbrskali eno:

Premogovnik je zakupil zemljišče (v času Medveda) za 15 let. Sklad Kmetijskih zemljišč ga je cenil na 1.500 evrov. Premogovnik pa je plačal 130.000 evrov (to zdaj, na sojenju, zahtevajo nazaj od Medveda).

In še Vantačići, na zahodni strani otoka Krka.

Poleg Medvedovih najbližjih sorodnikov so si v letu 2007 tam kupili apartma tudi drugi, povezani s TEŠ 6:

Uroš Rotnik, Ivan Atelšek, Peter Kolar (podjetje, ki je svetovalo tako Alstomu in TEŠ!)

Cena apartmaja je bila menda 700.000!…pa razumi tisti, ki dela za minimalno plačo…