Šokantno – delavcu v Gorenju zagrozili z odpovedjo, ker ni želel delati zvezd?

Foto: TIGR

Iz zaupnih virov smo dobili dokument, ki razkriva, da so delavcu – tehniku na področju Skupnega razvoja izročili:

“Pisno opozorilo o možnosti redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi”

Nenavadno pri tem je, da je delavec odklonil iz kosa pločevine lasersko izrezovat obeske v obliki zvezde – simbol komunizma. Še bolj čudno je, da so v opozorilu to imenovali pentagram.

Zdaj se sprašujemo – se Gorenje ukvarja s črno magijo, da potrebuje pentagrame? Ali pa gre za propagiranje komunizma in rdečih zvezd?

Kaj pravi o pentagramu Wikipedija:

Pentagram je pogost element državnih zastav, kot rdeča zvezda pa tudi simbolizira komunizem.

Kot ste opazili je pentagram ali rdeča zvezda, en in isti “šmorn”.

Kdo v Gorenju je torej zagrozil delavcu? Iz nepreverjenih podatkov smo razbrali, da naj bi to bil partner Andreje Katič.

Ostaja torej zgolj še vprašanje – zakaj potrebuje Gorenje lasersko izrezane obeske v obliki rdeče zvezde?

Bodo poslovne partnerje po Evropi in po svetu razveselili z obeski za ključe, ki simbolizirajo komunizem – tisti komunizem, ki ga je Evropa in cel svet že zdavnaj obsodil?

Ali pa morda to sovpada s prihodom Kitajcev in bodo sedaj pralni stroji, štedilniki in podobni aparati opremljeni z rdečimi zvezdami?

Skoraj prepričani smo, da Hisense o tem ne ve ničesar. Morda tudi vodstvo Gorenja o tem dogodku ne ve ničesar. Ker pa bi bilo dobro, da se to ve in razčisti, smo se odločili, da bomo o tem poročali.

Zgoraj omenjeni dokument “Pisnega opozorila” je shranjen v uredništvu in je resničen. Tudi delavec – tehnik na področju Skupnega razvoja je resničen. Kljub temu smo se odločili, da ga ne bomo izpostavljali in bomo raje počakali na pojasnilo iz Gorenja.

Lahko pa vam že zdaj obljubimo, da bomo to situacijo spremljali še naprej in vas sproti obveščali o novih dogodkih v tej šokantni zadevi.

In tako mimogrede – cel vik in krik je nastal zaradi 6 nacističnih plakatov – o tem, da lahko delavec Gorenja izgubi delo, če ne želi izdelovati komunističnih simbolov, pa nikjer niti besede.

  • Kaj se dogaja v Velenju – je demokracija izgubila boj in je zmagalo podtalno delovanje starih, komunističnih sil? Samo vprašamo, ker odgovora najbrž tako ne bomo dobili.

Napisal: Mikki