RTV je slovenskega državljana, osumljenega teroristične dejavnosti, prekrstila v Slovenca. (Vir: zajem zaslona, RTV)

Mediji so poročali o slovenskem državljanu, aretiranem v Bolgariji zaradi suma povezave s palestinskimi teroristi v Hamasu – a na plan prihajajo nove informacije.

Sporno pa je, da so dominantni mediji osumljenca razglasili za Slovenca – Alibegić je evidentno slovenski državljan, ni pa etnični Slovenec. Novinarji nacionalne RTV in 24ur so ga kljub vsemu razglasili za Slovenca.

Prirejeno poročanje RTV ne preseneča, razloge o tem, pa je mogoče iskati v sami “depolitiziranosti” medija, pa tudi v idejnem svetu, ki je obsedel duhove tamkajšnjih poročevalcev.

Na GP Maljevac, bosanskem informativnem portalu so ga iskali z zapisom:

Elvis Alibegić iz Cazina, ki živi in ​​dela v avstrijskem mestu Wels, je izginil 6. novembra.”

Pri tem so navedli:

“Od ponedeljka se ne javlja v podjetju, niti ga ne morejo priklicati na mobilni telefon. Primer so prijavili lokalni policiji, ki je v stanovanju našla mobilni telefon, a ga tam ni bilo. Če imate podatke, se lahko obrnete na nas ali na najbližjo policijsko postajo.”

Nekdanji politik, zdravnik in politični komentator Federico Potočnik je ob tem zapisal: “Slovenski mediji večkrat v prispevku ponavljajo, da so zaradi Hamasa aretirali “slovenskega državljana E. A.”, celo rojenega v Ljubljani. Ampak poglejte, Elvisa Alibegića si lastijo tudi v Bosni.”

Komu torej “pripada”?

 

Spletno uredništvo