Sestal se je Svet za nacionalno varnost

Foto: pixabay.com

Žena pokliče moža v službo: “Poslušaj dragi, na poti domov kupi 100 prepečencev, 60 litrov vode v plastenkah, 50 kg moke, 20 kg riža in 30 kg makaronov. Sol in sladkor sem pa že jaz nabavila.”

Mož začudeno: “Kaj se pa dogaja? Saj nismo menda v kakšni nevarnosti?”

Žena: “Premier je sklical Svet za nacionalno varnost.”

Mož: “Končno! Zdaj bodo menda ja zaprli meje in preprečili nezakonite prehode naše meje.”

Žena: “Ne, niso o tem govorili.”

Mož: “Ja potem je pa naš premier pač zaskrbljen zaradi našega zdravstva in se bo posvetoval, kako ga čim preje rešiti. Lepo od njega, da ga skrbi za državljane.”

Žena: “Motiš se, tudi o tem niso govorili.”

Mož: “Ah, seveda! Gre za našo vojsko, ki jo je predsednik in vrhovni poveljnik naših obrabnih sil označil za neusposobljeno za vojno.”

Žena: “Nak, tudi o tem niso govorili.”

Mož: “Potem so pa najbrž razpravljali o tem, kako posodobiti našo policijo in kako pridobiti več policistov.”

Žena: “Ne bo držalo, o tem se niso pogovarjali.”

Mož razburjeno: “Ja, o čem za vraga pa so govorili? Naštel sem vse akutne probleme, pa praviš, da to niso teme za Svet za nacionalno varnost?”

Žena: “Ne, stvar je veliko hujša?”

Mož: “Pa kaj je lahko hujšega od tega, da bodo bolniki umirali v čakalnicah; da nimamo dovolj vojakov in policistov; da našo mejo prestopa kdor hoče, kjer hoče in kadar hoče?”

Žena: “Sosednja država je napadla komercialno televizijo.”

Mož: “Kako to misliš napadla? Je kdo vdrl v studio in imajo napadalci sedaj talce?”

Žena: “Ne, no! Ti ne razumeš, obstajajo nekakšni prisluhi, da je nek državljan sosednje države želel, da se nekaj ne objavi.”

Mož: “Prav nič te ne razumem. Pojasni mi še, zakaj se sedaj midva pripravljava na vojno? Vse količine hrane, ki naj jo kupim so mi naravnost sumljive.”

Žena: “Malo sem razmišljala in predstavljaj si, da dobijo kakšen takšen prisluh še na našo državno televizijo ali pa na najbolj brana uredništva naših časnikov? Kaj misliš, kako bo reagiral naš premier?”

Mož: “Kupil bom vse naročeno in še nekaj slanine, da bova naredila ocvirke. Za vsak slučaj.”