Sem lahko jezna?

Psihologi bi mi svetovali, da naj si jezo kar privoščim. Psihiatri bi mi ponudili tablete. Politiki bi me prepričevali, da do jeze nisem upravičena. Mediji bi mi z reklamnimi vložki ponujali rešitev mojega problema.

Zakaj sem jezna? Tega pa zares nikogar ne zanima. Psiholog me bo vprašal, kakšne imam odnose v družini (ker imam dobre odnose, si jezo lahko privoščim). Psihiater me bo vprašal, če ponoči mirno spim (ker je moje spanje odlično – potrebujem tablete za čez dan). Politika bo zanimalo, koga sem volila (ker ne volim njih, bi to lahko povzročalo problem, ampak, ker sem edina, jih to niti ne zanima). Medijev pa tako ne zanima moje počutje – skrbijo za svoj zaslužek z reklamami.

Le kako naj torej povem, da sem jezna zaradi situacije, ki je trenutno v naši družbi? Komu naj zaupam, da me skrbi za dobrobit Slovenije? Zakaj imam občutek osamljenosti? Kaj med nami res ni več DOMOLJUBOV?

Je  to morda pravo razmišljanje nas, ki smo na repu odločitev, ki jih v našem imenu (brez našega soglasja!) sprejemate v državen zboru, kazen, ker so nekateri to izvolili?

In odločitve sodišč “v imenu ljudstva” – imamo mi sploh kakšen vpliv?

Se ne bi normalen človek zjokal ali pa bil jezen?

Torej – če sem že izobčenka, kar se tiče sistema, ki trenutno vlada v Sloveniji, me tolaži misel, da nas je vsaj milijon takšnih, ki razmišljamo podobno. Kako vem? Vem zato, ker berem! Ne zgolj medijev, ki so plačani za propagando določenih strank – v roke vzamem tudi Demokracijo, Reporterja, gledam novo24TV, berem Slovenske novice,…vse kar mi pride pod roke!

Enostavno NE razumem, kako je lahko Šarec po anketah vodilni, čeprav sploh še ni predstavil PROGRAMA? Kako je to mogoče?

In kako SD zaseda drugo mesto, če vemo da so bili v vseh vladah (ime stranke se je seveda spreminjalo). Židan, minister za kmetijstvo bi moral skrbeti za naše kmete – ti pa vedno bolj trpijo zaradi nerazumljive zakonodaje, ki jo ON podpira. Han je veliki podjetnik in menda eden izmed najbogatejših poslancev. Škoberne, poslanec – njegov oče preko Esoteha služi, saj je ministrica Katičeva, ki je v isti navezi…

Kako lahko Erjavec govori, da skrbi za upokojence in je v vseh vladah, pokojnine pa so vedno nižje?

Kako so lahko sindikalni voditelji tako bogati in na vsa usta govorijo o premajhnih plačah?

Kako je lahko Miro Cerar pravni strokovnjak, ne upošteva pa ustavnega sodišča (zasebno šolstvo)? Kako lahko še vedno podpira ministrico za zdravje, ki prihaja s predlogi, da bi za skrajšanje čakalnih dob, bili kaznovani zdravniki na primarni ravni (neupravičene napotitve na specialistične preglede)?

Mi lahko poveste, kako ne bila JEZNA?

Vsa leporečja omenjenih so zgolj lažnivo zavajanje in upanje, da nas še bolj “oskubijo”!

Bomo sploh kdaj počistili našo dolino – Savinjsko Šaleško?…ali pa sem v tem razmišljanju spet sama in bom napotena v “Vojnik”.

Le kdaj boste spregledali, prebrali, razumeli, da ste ZAVEDENI? Da vas imajo ves čas v šahu – s socialnimi pomočmi, z dokladi, z enkratno socialno pomočjo, z davki, s propagando plačanih medijev, z “novimi” obrazi,…

Marija