V soboto so se Knapi na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom pomerili z Gorico. Rudar je s tremi zmagami do sedaj zasedal četrto mesto na lestvici, z dvema točkama manj pa je bila Gorica na šestem mestu.

Rudar je na sobotni tekmi imel nekaj dobrih priložnosti, a je na koncu ostal brez tako želenega zadetka in pri treh zmagah. Novogoričani so se s tretjo zmago v zadnjih treh krogih vsaj začasno prebili na tretje mesto, junak tekme, ki pa jo je zaznamovala tudi daljša prekinitev zaradi električnega mrka, pa je bil rezervist Andrija Filipović z zadetkom v izdihljajih tekme.

Kot sporočajo iz NK Rudar, so bili Velenjčani v prvi polovici polčasa sicer boljši, vendar zadetka niso premogli, enako pa niti enega strela v okvir vrat niso sprožili Novogoričani, ki so se malce razživeli v drugi polovici polčasa. Že v prvem polčasu je moral gostujoči trener zamenjati Anžeta Piška zaradi poškodbe gležnja, med polčasoma pa je Rudarjev David Kašnik ostal v slačilnici zaradi poškodbe stegenske mišice. Najbližje zadetku je bil Rudar v uvodu drugega polčasa, ko je Milan Tučić, obrnjen s hrbtom proti golu, žogo poslal v loku proti vratom Grega Sorčana, ki je bil že premagan, a je žoga zadela prečko. Sredi drugega dela je bila tekma celo prekinjena zaradi električnega mrka, gledalci in igralci pa so v temi ostali za več deset minut. Po tej daljši prekinitvi, sta obe strani razmišljali celo o predčasnemu koncu tekme.

Na koncu so v sodniškem dodatku gostitelji prišli do zmagovitega zadetka. V kazenskem prostoru je Bede Osuji močno sprožil, Pridigar je žogo na kratko odbil, vendar le do Andrije Filipovića, ki je zadal usodni gol.