Pretekli teden zaznamovan z ropi in vlomi

Foto: TIGR

ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali kar nekaj primerov iz področja kriminalitete in sicer tatvino telefona v Šaleku, goljufijo, tatvino pnevmatik iz kolesarnice v Šaleku, tatvino artiklov in spletno goljufijo.

Na Cesti Simona Blatnika smo ob 17.20 uri občanu izdali plačilni nalog, ker je kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 18.30 smo občanu na Jenkovi ulici zasegli neznano posušeno rastlino za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. Po analizi, se bo prekrškovni organ odločil o višini kazni.

Ob 22.40 je na policijo poklicala občanka, ki je povedala, da sta jo na Vojkovi cesti v Velenju oropala dva neznana moška, ki sta ji z rok iztrgala torbico in ji iz nje vzela denarnico, potem pa sta pobegnila. Po zbranih obvestilih o kaznivem dejanju bomo obvestili državnega tožilca.

Ob 3.35 so policisti na Goriški cesti v Velenju občanu izdali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

 

PETEK

V petek smo v Silovi posredovali zaradi prepira med sosedoma. Po zbranih obvestilih smo za enega od njiju zaradi prekrška uvedli postopek pri  prekrškovnemu organu.

Ob 11.45 uri je k nam poklical občan iz Gorenjske ceste, ki je povedal, da je pri vlomu v svojo hišo zalotil neznanca, ki je takoj, ko ga je videl, s hiše, zbežal.

Ob 18.30 smo v Šoštanju, plačilni nalog izdali kršitelju, ki je v lastnika lokala vrgel kovinski stol.

 

SOBOTA

Še en rop smo obravnavali v soboto ob 12.50 uri, ko nam je občan povedal, da mu je neznanec v Velenju iztrgal torbico, ki jo je imel obešeno preko ramena. Opravili smo ogled kraja dejanja, zbrali vsa obvestila, o ukrepih pa bomo obvestili državnega tožilca s kazensko ovadbo.

Ob 15.40 nas je zdravnik obvestil, da so oskrbeli kolesarja, ki je padel s kolesom. Zaradi neprilagojene hitrosti bo o kolesarjevi kazni odločal prekrškovni organ.

Ob 18.06 smo bili obveščeni o prometni nesreči v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da je  rolkar, padel na mimoidočo peško in jo s tem huje telesno poškodoval. Primer so prevzeli policisti postaje prometne policije.

Občan iz Šenbrica nas je obvestil, da so neznanci na cesto, ki vodi do njegove hiše narisali žaljive grafite. Policisti so ugotovili da ne gre za prekršek ali kaznivo dejanje. Dogodek je bil zabeležen.

V soboto smo obravnavali še tri prometne nesreče v katerih pa ni bilo poškodovanih oseb.

V nedeljo smo na podlagi odredbe sodišča, vozniku zasegli osebni avtomobil, kasneje pa smo v Šoštanju obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, ko je neznanec poškodoval mesomat na tržnici. O slednjem bomo obvestili državnega tožilca.

V nedeljo smo obravnavali še prometno nesrečo v Vinski gori, v kateri pa se ni nihče poškodoval.

Nekateri se že odpravljate na krajše počitnice zato poskrbite, da boste doma uredili vse tako, da nepridipravi tega ne bodo vedeli. Zaklenite hiše, uredite, da bo nekdo prevzemal vašo pošto, zaprite okna, soseda ali pa sorodnike pa prosite, da večkrat pogledajo in se sprehodijo okoli vaše hiše. Na socialnih omrežjih pa nikakor ne   objavljajte stvari, na podlagi katerih bi lahko vlomilci vedeli, kdaj, kam in kako ste odšli od doma ter kdaj se boste vrnili.

Uroš Medved

višji policist I 

vodja policijskega okoliša