Pretekli teden: tatvine, vlomi in nasilje…..

Foto: TIGR

ČETRTEK- V četrtek nas je občan obvestil, da mu je nekdo iz odklenjene sobe na Cesti Simona Blatnika v Velenju, ukradel tri ure in verižico. Policisti so na kraju ugotovili, da je bila ukradena le ena ura. Glede kaznivega dejanja tatvine, policisti, obvestila še zbirajo.

Nekaj minut pred 23.uro je poklical občan s Foitove, ki je povedal, da sosed ropota v stanovanju in ga s tem moti pri počitku. Policisti so glasnega soseda opozorili zaradi prekrška po Zakonu o varstvu reda in miru.

Zaradi kaznivega dejanja Grožnje smo posredovali petnajst minut čez triindvajseto in sicer v Šaleku, kjer je znanka grozila prijavitelju, da ga bo ubila. Policisti bodo zbrali vsa potrebna obvestila in dokaze, ki jih bodo s kazensko ovadbo predali državnemu tožilcu.

PETEK- V petek okoli 17.ure je k nam poklical občan iz Vinske gore, ki je povedal, da ga je nekdo udaril in je na poti na policijsko postajo. Medtem je na policijsko postajo prišel drugi udeleženec, ki je prijavil, da je bil nasilen ta prvi. Zaradi kaznivega dejanja Nasilništva bo policija zbrala vsa potrebna obvestila in dokaze, ki jih bo v presojo poslala državnemu tožilcu.

V Gaberkah smo obravnavali vlom v hišo. Tam je neznanec vlomil v hišo in ukradel sef z gotovino in zlatnino ter drugimi vrednejšimi predmeti. Lastnika je oškodoval za okoli 10.000 evrov. Policisti obvestila že zbirajo.

Na Prešernovi smo občanu zasegli rastlino za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Rastlina bo poslana na analizo. V primeru da gre za prepovedano drogo bo prekrškovni organ odločal o višini kazni.

SOBOTA- V soboto je k nam prišel občan, ki je prijavil poskus vdora v osebni profil na socialnemu omrežju. Mi smo napisali zapisnik o sprejemu ustne ovadbe oziroma predloga za pregon, za kaznivo dejanje napad na informacijski sistem pa bomo zbrali obvestila in zadevo predali državnemu tožilcu.

Zvečer je na policijsko postajo poklicala občanka iz Šoštanja, ki je povedala, da je nekdo poškodoval njeno muco.  Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Mučenja živali smo pričeli z zbiranjem obvestil, napisali pa bomo še kazensko ovadbo, ki bo poslana na državno tožilstvo.

NEDELJA- Na Erjavčevi v Velenju sta se v nedeljo sprla soseda, ki se nista mogla sporazumeti glede lastništva zemljišča. Policisti so ugotovili, da gre za dlje trajajoči spor vsekakor pa bo moralo njuno zagato oziroma spor rešiti sodišče.

Za konec pa še opozorilo glede zaščitnih ukrepov, za katere verjamemo, da jih veste že na pamet, pa kljub temu, menimo, da ne bo škodilo, če se opozorilom pridružimo tudi policisti. Upoštevajte navodila ob epidemiji, uporabljajte zaščitne maske, upoštevajte prepoved gibanja med 21.00 in 6.00 uro zjutraj, če ne spadate v določene izjeme in imate za to potrdilo, zadržujte se doma in ne pozabite, da je prehajanje občin prepovedano, hkrati pa naj vas opozorimo, da ne nasedate vsem mogočim provokacijam, ki se pojavljajo na socialnih omrežjih. Mi smo tukaj, da ščitimo pravni red in v prvi fazi zagotavljamo varnost ljudi in premoženja. Vsem želimo, da ostanete zdravi in da se kmalu vrnemo v življenje, kot je bilo pred maskami.

Uroš Medved ,

višji policist I

vodja policijskega okoliša