Pretekli teden policisti obravnavali nasilništvo v osnovnih šolah v Velenju

Foto: TIGR

V četrtek smo imeli nekaj manj dela, kot po navadi, kljub temu pa ni bilo, čisto mirno, saj smo obravnavali tri prometne nesreče v katerih poškodovanih oseb ni bilo, eno vozilo se je zaradi slabo zavarovane ročne zavore, premaknilo na cesto in oviralo promet pri Pošti v Velenju, dvakrat pa smo se ukvarjali z nasiljem v osnovnih šolah. Na eni osnovni šoli je bil učenec nasilen do učiteljice, ki jo je fizično napadel, na drugi osnovni šoli pa je učenec žalil drugega učenca. V obeh primerih gre za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva, ker pa so v opisanih primerih udeleženi otroci, o njihovih dejanjih obvestimo državnega tožilca s poročilom, hkrati pa obvestimo še pristojni center za socialno delo.

V petek smo morali ponovno na eno od velenjskih osnovnih šol, kjer je taisti učenec tretjega razreda spet fizično napadel učiteljico, ki jo je odrival in udaril s pestjo v roko. O tem bomo obvestili državnega tožilca in center za socialno delo. V  petek smo obravnavali še tatvino denarnice in jakne, ki jo je neznanec ukradel občanu, ki jo je pustil na vrtu, ter kaznivo dejanje zatajitve, ker občan, ki je našel gotovino na bankomatu, ki je bila last občanke, ni vrnil oziroma prinesel na policijsko postajo. Zgodila se je še ena prometna nesreča na parkirnem prostoru v kateri poškodovanih ni bilo. Nočna izmena se je začela z iskanjem pogrešane osebe, ki ga je pogrešala njegova partnerka. Po dolgem preverjanju po raznih institucijah smo pogrešanega našli pri svojcih. Na podlagi njegovih besed smo se odločili, da ga mora pregledati še zdravnik, ki pa se je odločil, da bi bilo dobro, da obišče bolnišnico v Vojniku, ki pa jo je kasneje samovoljno zapustil in odšel. Naslednji dan so ga policisti našli v Slovenskih Konjicah, kjer je bil ponovno hospitaliziran. Okoli 22.00 ure smo morali zaradi kršitve javnega reda in miru na Cesti Simona Blatnika, pridržati občana, ki je žalil in se grdo vedel do sostanovalca. Policisti so mu napisali plačilni nalog.

V soboto smo tekom dneva obravnavali dve prometni nesreči in sicer  na Partizanski cesti, kjer smo od ogleda odstopili in v Janškovem selu, kjer smo povzročitelju prometne nesreče zaradi vožnje po napačni smeri in strani  izdali plačilni nalog. Tudi ponoči ni bilo nič kaj bolj pestro. Na Kosovelovi je bivša partnerka po telefonu vznemirjala svojega bivšega partnerja, ki ga je žalila se do njega grdo vedla. Prekrškovni organ policijske postaje Velenje ji bo po zbranih obvestilih in dokazih odmeril primerno kazen.

V nedeljo smo opravili ogled vloma v klet na Koželjskega ulici v Velenju. Neznanec je iz kleti ukradel kolo in tako oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Nekaj minut pred štirinajsto uro, nas je občan obvestil, da je v stanovanju na Kardeljevem trgu v Velenju, našel mrtvega sina. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je pokojni, dva dni pred tem, obiskal zdravnika zaradi povišane temperature in bolečin v prsih. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti bodo policisti zbirali obvestila in o tem obvestili državnega tožilca. Ponoči smo na Šaleški cesti zasegli dva pripomočka v katerih so bili delci za katere sumimo da gre za prepovedano drogo.

Še vedno imamo na postaji veliko zaseženih koles, in delov koles, ki najverjetneje izhajajo iz kaznivih dejanj, zato vse občane pozivamo, naj pregledajo kleti in kolesarnice, če so morda ravno ti tisti, ki jim manjka kolo. V tem primeru, se oglasite z dokazili o lastništvu pri nas in mogoče je vaše kolo že tukaj.

Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da je uporaba telefona med vožnjo smrtno nevarna, bodite previdni v bližini šol in vrtcev, uporabljajte varnostni pas in zmanjšajte hitrost, vsi tisti, ki pa vozite pod vplivom alkohola, vedite in se zavedajte, da vas vneto iščejo vsi policisti, vsem ostalim pa želimo lep dan.

Napisal: Uroš Medved