Pretekli konec tedna zaznamovali poizkus samomora, nasilništvo in razgrajanje!

Foto: pixabay.com

ČETRTEK V četrtek smo obravnavali dve kaznivi dejanji in sicer  odvzem mladoletne osebe in grožnje. Ko bomo z zbiranjem obvestil končali bomo na državno tožilstvo poslali kazenski ovadbi.

Petnajst minut pred polnočjo nas je poklical občan, ki je povedal, da ga je neznanec pošprical s solzivcem. Policisti so na kraju ugotovili, identiteto neznanca, za katerega so ugotovili, da je prijavitelja pred tem tudi udaril. Policisti so prijavljeno dejanje obravnavali kot kaznivo dejanje, vsem, ki so kršili omejitev gibanja med 21. in 6. uro pa so izdali plačilne naloge. Tudi oškodovancu.

PETEK V petek, nekaj minut čez devetnajsto uro, smo bili obveščeni o poskusu samomora na Kardeljevem trgu 2 v Velenju. Policisti so  ugotovili, da je občan, zaradi osebnih težav, poskušal storiti samomor s prekomernim zaužitjem tablet. Reševalci so ga oskrbeli, policisti pa so opravili ogled kraja dejanja in s tem izločili možnost, kaznivega dejanja. O vseh ukrepih bomo obvestili državnega tožilca.

Petnajst minut do dvajsete ure pa nas je spet poklical občan, ki je bil prejšnji dan pošprican s solzilcem. Tokrat naj bi ga napadle štiri zamaskirane osebe, ki naj bi ga preteple. Policistom je povedal, da naj bi šlo za iste osebe kot v prejšnjem dogodku.

Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi imela dva napadalca pri sebi tudi orodje s katerim sta razbila stekla na prijaviteljevem avtomobilu in napadla prijavitelja, ki je bil lažje telesno poškodovan. Policisti so zbrali vsa obvestila in dokaze, o kaznivem dejanju Nasilništvu in Poškodovanju tuje stvari pa bodo obvestili državnega tožilca.

Na Gorici smo občana zaradi preglasne glasbe in prepevanja opozorili zaradi kršitve Zakona o varnosti javnega reda in miru, prav tako na Stantetovi in nekaj minut pred eno, še na Goriški cesti.

SOBOTA V soboto smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine registrskih  tablic z avtomobila, ki ju je neznanec ukradel na Cesti Simona Blatnika v Velenju..

Na OKC je okoli trinajste ure poklical občan, ki je povedal, da se v Vinski gori prerivajo ali pretepajo trije domačini, slišal pa naj bi tudi kričanje. Policisti so se takoj odpeljali na kraj, kjer pa posebnosti ni bilo. Policisti so zbrali vsa obvestila in ugotovili, da prekrška ali kaznivega dejanja, ni bilo.

Ob 19.00 uri so policisti na Kersnikovi cesti, opozorili prijavitelja, ki je svojo izven zakonsko partnerko prijavil, da z njim ravna grdo. Policisti so namreč ugotovili, da njegova zgodba ne drži zato je bil opozorjen zaradi lažne naznanitve prekrška.

Na Jenkovi so policisti občanu, zaradi preglasne glasbe izrekli opozorilo, potem pa so tekom noči obravnavali še  dve kaznivi dejanji. Izsiljevanje in tatvino gotovine iz denarnice.

NEDELJA V nedeljo dopoldan smo najprej opravili ogled kraja, v Šmartnem ob Paki, kjer je bilo v najdeno moško truplo. Policisti so z ogledom, zbiranjem obvestil ter ugotovitvami  zdravnika zaključili, da gre za naravno smrt, o tem pa so obvestili državnega tožilca.

Zvečer je bilo najdeno še eno truplo. Tokrat na Šercerjevi v Velenju. Tudi tokrat so policisti zaključili s poročilom na državno tožilstvo, saj znakov kaznivega dejanja niso ugotovili.

 

Za konec pa še tri besede o pirotehničnih izdelkih. Recite pirotehni NE!

Uroš Medved