Pretekli konec tedna se je pričel z pretepom v Gorenju

Foto: TIGR

ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali  pretep oziroma spor med dvema delavcema v podjetju Gorenje, ki sta se že pred prihodom policije na kraj, pomirila. Policisti so zbrali vsa obvestila, ugotovili pa so, da imata vsak svojo zgodbo oziroma videnje spora. Zaradi izjav, ki so bile nasprotujoče in ker drugih dokazov ni bilo, smo dogodek zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 8.10 uri smo obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe. Osumljenec je namreč prijavitelja, po skupaj prekrokani noči, zaradi, zaenkrat neznanega razloga udaril in ga lažje telesno poškodoval. Po zbranih obvestilih bomo o kaznivem dejanju obvestili državnega tožilca s kazensko ovadbo.

Ob 14.10 smo bili obveščeni, da je neznanec z delovišča v Pesju ukradel motorno žago. O kaznivem dejanju tatvina bomo zbrali vse dokaze in obvestila ter o tem obvestili državnega tožilca.

Pet minut pred šestnajsto smo v Velenju  obravnavali samomor pred tem pa prometno nesrečo na Goriški cesti, kjer poškodovanih ni bilo. Ob 16.30 smo zaradi onesnažene reke Pake opravili ogled kraja in ugotovili, da je neznanec v reko Pako izlil neznano tekočino, ki po vonju in lastnostih spominja na kurilno ali plinsko olje. Ugotovljeno je bilo, da do pogina rib ni prišlo. Zavarovali smo vzorce, ki bodo poslani na analizo, izvora onesnaženja pa nismo ugotovili.

V četrtek smo obravnavali še kaznivo dejanje goljufije nekaj oseb pa smo opozorili zaradi motenja nočnega počitka.

PETEK

Petek so tokrat zaznamovale prometne nesreče. Obravnavali smo jih osem. V eni se je lažje telesno poškodoval motorist, ostale pa so bile le z materialno škodo.

Na Jenkovi smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Občan je namreč prijavil, da iz stanovanja  pogreša nekaj kosov zlatnine. Zbrali smo vsa potrebna obvestila in dokaze, o tatvini pa bomo obveščali državnega tožilca s kazensko ovadbo.

Ob 13.15 smo bili obveščeni o tatvini akumulatorja iz tovornega vozila. Ker oškodovanec kazenskega pregona ni zahteval smo tožilstvo o tem obvestili s kazensko ovadbo z umikom.

Obravnavali smo tudi tatvino nafte iz tovornega vozila v Belih vodah, kjer je neznanec vlomil  v rezervoar za gorivo in ukradel 200 litrov nafte. Opravili smo ogled kraja dejanja, zbrali bomo obvestila in o vseh ukrepih obveščali državno tožilstvo.

Krajana v Šentilju smo deset minut pred eno ponoči opozorili zaradi preglasne glasbe.

SOBOTA

V soboto ob 10.00 smo posredovali na Kidričevi cesti v Velenju, kjer je delavca cestnega podjetja napadel neznani voznik in se do njega vedel nespodobno. Policisti so jeznemu  vozniku izdali plačilni nalog.

Ob 14.40 smo obravnavali nasilje v družini pri tem pa smo osumljencu izrekli še ukrep prepovedi približevanja.

Ob 19.40 smo bili obveščeni še o enem sumu onesnaženja reke Pake. Tokrat v Velenju, kjer je občan opazil, da je reka motna. Gasilci so s policisti pregledali reko do Šoštanja posebnosti pa niso ugotovili. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je bila Paka najverjetneje motna zaradi izliva meteorne vode. Tudi tokrat bomo o izvedenih ukrepih obveščali državno tožilstvo.

Ob 22.00 uri  smo v Skornem zaradi hrupa, opozorili mlade, ki so praznovali rojstni dan enega od njih.

NEDELJA

V nedeljo nas je voznik obvestil, da je s skuterjem zapeljal v živo mejo na Konovski cesti v Velenju, poškodovan pa ni bil. Ugotovili smo, da se je umikal osebnemu avtomobilu, ki je nepravilno pripeljal nasproti. Policisti bodo, potem, ko bodo voznika na podlagi registrske tablice,  izsledili, ustrezno ukrepali.

Tudi v nedeljo smo izrekli ukrep prepovedi približevanja osumljencu kaznivega dejanja nasilja v družini. Zaradi nasilja se bo moral osumljenec zagovarjati na sodišču.

Ob 20.15 ja občan na Madarjevi ulici v Velenju padel s strehe. Zdravnik je ugotovil, da vidnih poškodb ni utrpel, kljub temu pa je bil poslan na opazovanje v bolnišnico. Mi smo ugotovili, da je bil občan za padec odgovoren sam, o ukrepih pa bomo obvestili državno tožilstvo s poročilom.

V Topolšici je doma razgrajala starejša občanka, ugotovili pa smo, da ne gre za prekršek ali kaznivo dejanje. Za občanko je poskrbel zdravnik mi pa smo o dogodku obvestili CSD Velenje.

Ob 23.14 nas je občan obvestil, da je v Škalskih Cirkovcah razgrajala njegova zakonska  partnerka, ki naj bi ga udarila in mu razbila telefon. Policisti so ugotovili da gre za lažno naznanitev in prijavitelju izdali plačilni nalog.

Pa smo dočakali tudi konec šolskega leta, ki bo ta teden. Prav tako kot počitnic se veselijo učenci smo mi še toliko bolj zaskrbljeni glede njihove varnosti, saj zaradi razposajenosti in veselja včasih spregledajo kakšno cestno pravilo. Ravno zato ste vi vozniki  tisti, ki morate biti toliko bolj pozorni nanje, in ne samo v bližini šol temveč vse povsod. Tako vse voznike pozivamo, da zmanjšajo hitrost, prilagodijo vožnjo, svoje mobilne telefone pa naj pustijo pri miru. Tudi mi, policisti bomo skrbeli, da bodo otroci veselo zakorakali v počitnice ter bomo tako izvajali redne poostrene nadzore hitrosti, pozorni bomo na uporabo mobilnega telefona med vožnjo prav tako pa bomo striktni pri raznih izsiljevanjih pešcev in kršitvah do enoslednih vozil. Da bodo počitniške dni oziroma poletni dnevi prijetni za vse nas, spoštujte cestno prometne predpise in bodite zgledni vozniki.

Uroš Medved