Premirje

Ker je Slovenija že od nekdaj država kristjanov, danes ne bomo pisali o politiki, o nesrečah in o vsem hudem, kar nas zadane.

Vemo tudi, da je ta dan za Slovenijo predvsem družinski dan, zato vam zgolj zaželimo – imejte se radi. Spoštujte drugačnosti v družini. Sprejmite različna mišljenja družinskih članov. In kar je najbolj pomembno – imejte se radi; nesoglasja zgladite s pogovorom (odpuščanju, sprejemanju drugačnosti); naj bo ta dan poln iskrenih objemov in naj v vaši družini ne bo sama nobena stara teta ali stric! Vsaj pokličite jih.

Za isto mizo se združite družine, tako zelo različne in vendar tako zelo povezane. Prav v tem je pomen praznika, ki za Slovence ni zgolj verski, temveč je njegov namen tudi ustvarjati močne družine, ki združene lažje preživijo različne krize v življenju.

Jezus je upanje, Slovenija pa je to upanje skozi stoletja oplemenitila še v spoštovanjem   družine, ki bi naj bil vedno temeljni kamen vsake družbe.

Zapiranje med štiri zidove svojih stanovanj, odmik od starejših, posmehljivost do tet in stricev, naj ne bo vodilo vašega življenja. Vsi ti so na nek način poskrbeli za to, da imate svojo družino!

Ožje in širše družine – združite se.

Objemi dajejo energijo, zdravijo in so še kako dobrodošli v ponorelem svetu hitenj.

Vse dobro, bralcem naših novic – ostanite povezani v svoji družini in močni. Blagoslovljene praznike vam, želimo.