Prejeli kar pet nagrad

Na letošnjem ocenjevanju za oblikovalske dosežke Red dot, je Gorenje prejelo kar pet nagrad.

Nagrajeni so bili:

– pralni in sušilni stroj WaveActive,

– vgradni zamrzovalnik in hladilnik Atag,

– vgradni kavni avtomat Atag.

Foto: http://www.gorenjedesignstudio.com/

 

Lidija Pritržnik, direktorica produktnega oblikovanja v Gorenju, je dejala za stroje WaveActive:

“…oblikovati pralne in sušilne stroje, ki so nevsiljiva asistenca uporabnikom pri vsakdanjih opravilih. V izdelku smo obenem vpeljali osveženo Gorenjevo izdelčno identiteto Human Simplicity, ki sledi obljubi blagovne znamke po poenostavljanju življenja.

S poglobljenimi raziskavami so ugotovili:

“Spoznavali smo navade in izzive raznolikih uporabnikov med procesom nege perila. Oblikovne rešitve smo testirali na ključnih trgih. Primerjali smo odzive na ključne oblikovne značilnosti aparata – kot so sporočilnost in atraktivnost oblike, barv, materialov; razumljivost in intuitivnost. Odziv končnih uporabnikov nam je pomagal še dodatno izboljšati izdelek. Dojemanje oblikovne kakovosti pa se je izkazalo kot precej povezano z zaupanjem v bolj tradicionalno podobo pralnega stroja,”

Vincent Hofstee, vodja produktnega razvoja pri Atagu:

Želeli smo ustvariti povezavo z našo obljubo – ljubimo kuhanje. Z novimi hladilnimi in zamrzovalnimi aparati ohranjamo dragocene sestavine na najboljši mogoč način. Ta nagrada je tudi priznanje našemu trdemu delu in potrditev, da smo primerljivi z najboljšimi v naši branži.”

Gorenje je že 14. leto zapored prejelo oblikovalske nagrade Red dot.

Čestitamo!