Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 313 klicev občanov. 86 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 25 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri z lažjimi in dve prometni nesreči z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi posledicami so okoli pol štirih obravnavali v Sv. Boštjanu na  območju Dravograda, kjer je 84-letni voznik, avstrijski državljan, nenadno zapeljal z   vozišča, po travniku navzdol in trčil v drevo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so obravnavali na celjskem in velenjskem območju.

Okoli pol treh je v Rovah, na območju  Vojnika, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel mopedist, ki je premočno zavrl ob srečanju z drugim vozilom ter izgubil oblast nad mopedom.

Nekje istočasno so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali na Kidričevi ulici v Celju. V trčenju so bila udeležena tri vozila. Voznik tovornega vozila je zaradi z vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil v osebno vozilo voznika, ki je vozil pred njim. Tega je odbilo še v vozilo voznice. Le ta se je v trčenju tudi lažje poškodovala.

V popoldanskih urah je prišla na policijsko postajo Velenje voznica e-skiroja, ki je  bil okoli  osmih zjutraj udeležena v prometni nesreči. Vanjo je na prehodu za pešce  na  Cesti  talcev v Velenju trčil voznik osebnega vozila sive barve. Voznica e-skiroja po trčenju ni padla, se je pa ustavila. Za hip se je ustavil tudi voznik in nato odpeljal dalje.

Neznanega voznika pozivamo,  da se zaradi razjasnitve okoliščine prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na 113. Za podatke prosimo tudi morebitne očividce.

 

Spletno uredništvo