Pozdrav pomladi – grenak priokus kar ne izgine, kaj ne?

Pozdrav pomladi je območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov iz območja Šaleške doline.

Organizator je staršem otrok, ki so nastopili menda ponudil vstopnice po ceni štiri evre.

Med starši je to povzročilo veliko ogorčenje, saj so menda zahtevali plačilo vstopnice tudi za dojenčke.

Če smo iskreni v razmišljanju in si postavimo vprašanje, le zaradi česa so se starši tako razburili, si morda lahko predstavljamo njihovo stisko –  štiri evre bi raje porabili za mleko in kruh –  radi pa bi tudi videli nastop svojih otrok!

Nepreverjeno smo izvedeli, da je menda kar nekaj staršev stalo zunaj in so čakali na nastopajoče otroke.

Nekaj zato, ker se jim je zdelo plačevanje vstopnic nesramno dejanje organizatorja; nekaj pa zato, ker niso imeli dovolj denarja za nepredvidene stroške. (Saj veste, kako to gre – iz rok v usta!)

Na Velenje.com – diskusije, je nekdo načel to temo:

“Danes doživel nekaj kar nisem mogel verjeti…
Predstava, kjer nastopajo naši otroci in so od nas staršev, ki smo normalno kupili vstopnice, zahtevali tudi vstopnice za dojenčke in otroke, ki so še premajhni za svoj sedež. Sram naj vas bo!”

Sledili so komentarji – nekaj smo jih izbrali za vas:

tekacica    (16.3.2018 8:13)
Ja, res je bilo potrebno kupiti karte tudi za otroke. Sama sem morala za svojega leto in pol starega otroka, ki si je želel videti nastop svoje sestrice in je sedel v mojem naročju kupiti karto. Žal 🙁

Sin politika    (16.3.2018 13:00)
Serif ni nic kriv. On ni nikoli kriv, ko je kaj narobe, ima pa vedno zasluge ko je kaj ok. Mi lahko kdo nasteje eno ali dve srvari v vseh teh letih, ko je Mr.Perfect priznal, da kaj ni naredil prav? Seveda tega ni, ker on tudi ko daje posle lopovom, je vse to normalno in transparentno. Jebes ti otroke in dojencke, se posebej ce so od velencanov!

vsemirje    (16.3.2018 18:52)
Na prireditvi je bilo tako..tako….; Nikakor ni pravilno, da za tako prireditev plačujemo vstopnino in da ta Nina Mavec Krenker, ki vodi JSKD služi na račun otrok. Prireditev bi morala biti brezplačna, saj otroci prepevajo zastonj. Sok ali sendvič pa menda ja lahko financira občina, če je za vse drugo denar. Torej dol s takimi, ki služijo na račun otrok.

špageti    (16.3.2018 21:43)
Tudi meni ni jasno zakaj vstopnina in kdo bo pobasal dodatek na trgu, k redni plači v javnem zavodu. Dom kulture smo zgradili v socializmu in je v upravljanju občine, občina dnar od glavarin tudi nameni delovanju doma kulture. Učiteljice, zborovodkinje so za vodenje plačane s strani šole, vsaj tako bi moralo biti, ki jih financira ministrstvo za izobraževanje. Otroci so nastopali brezplačno. Zakaj potemtakem vstopnina mi res ni jasno, to bi morali pristojni obrazložiti. Upam, da je znesek od vstopnic šel vsaj v dobrodelne namene…

semirje v   (17.3.2018 11:24)
Ja očitno nekateri nočejo in ne želijo razumeti dve stvari:
1. Zakaj morajo plačevati mali otroci vstopnino?
2. Kaj imajo nastopajoči otroci in zborovodje od vstopnine?

Dom kulture stoji, materialni stroški obratovanja za tiste par ur ko se zbori razvrstijo na odru pa niso tako visoki (elektrika, čiščenje, ogrevanje????) Torej denar pobere organizator. Žalostno da na RAČUN OTROK. In to naj bi bil nek kulturnik???? Menda hodijo v vilo Herberstein na večerje…otroci pa sendviče…..sramota.

Problem, ki razburja občane smo izpostavili – kaj pa bodo storili tisti, ki imajo moč spreminjati situacije, pa ni več v naši moči.

Vaši otroci pa naj le pojejo slovenske pesmi – in vi z njimi, doma, kjer je to brezplačno!