Polzelski nogometaši niso počivali niti na prehodu iz zime v pomlad – selekcije so se udeležile intenzivnih priprav na spomladanski del nogometne sezone.

Polzelski nogometaši so se na tovrstno izpopolnjevanje odpravili v treh sklopih. Petintrideset kadetov in mladincev Združene Savinjske, v kateri poleg polzelskih nogometašev igrajo še preboldski, vranski in žalski, je bilo na pripravah v italijanskem Lignanu od 16. do 19. februarja 2023, medtem ko se je 36 fantov iz selekcij U14 in U15 v tem kraju blizu Trsta mudilo od 23. od 26. februarja.

»Vsaka selekcija je odigrala po dve prijateljski tekmi. Imeli smo zelo dobre pogoje za treninge na umetni in naravni površini. Obenem smo preživeli skupaj zelo lepe dni in tako utrdili tudi naše medsebojne vezi, kar je bil tudi naš prvotni namen. Ključna za dobre rezultate je namreč tudi dobra klima med tekmovalci,« je povedal glavni trener Saša Bakarić.

Na pripravah v tujini so se kalili tudi nekoliko mlajši polzelski nogometaši. Člani selekcij U11 in U13 so bili s tem namenom v Umagu od 10. do 12. februarja. »Fantje so vsak dan opravili dva treninga in vmes odigrali prijateljsko tekmo z radeljskimi nogometaši, tako da je bil urnik zelo natrpan. Kljub temu so preživeli krasen konec tedna, ki smo ga sklenili s presenečenjem, ogledom prvoligaške tekme med Koprom in Mariborom,« je povedal trener selekcije Samir Balagić.

Da so se lahko priprav lahko udeležili vsi igralci selekcije, so poskrbeli sponzorji Korinita avtocenter, Bastl, d. o. o., Elektro Celje, d. d., S-Tekavc, d. o. o., in trgovine SAM, d. o. o.

 

Spletno uredništvo

VIR: Občina Polzela