V včerajšnjem dvournem nadzoru nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, so policisti Policijske uprave (PU) Celje zaznali 195 kršitev.

Policisti so v nadzoru nad spoštovanjem pravil o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v cestnem prometu, ki so ga izvajali na območju PU Celje, včeraj zaznali 155 kršiteljev, ki so med vožnjo uporabljali telefon. Poleg tega je bilo ugotovljenih še 40 kršitev neuporabe varnostnega pasu, eden voznik pa je bil brez ustrezne varnostne čelade.

Od 155 kršiteljev, ki so med vožnjo uporabljali telefon, jih je 115 prejelo plačilne naloge, 37 jih je prejelo opozorila, trije tujci pa so globo poravnali takoj.

Zaznanih je bilo tudi 40 kršitev neuporabe varnostnega pasu. Plačilni nalogi so bili izdani 20 kršiteljem, opozorila jih je prejelo 19, tuj državljan pa je globo poravnal takoj.

Podoben nadzor so policisti že izvedli pred štirinajstimi dnevi. Takrat je bilo zaznanih 122 kršitev.

Kot ugotavljajo policisti PU Celje, se mnogo voznikov ne zaveda, kako nevarna je uporaba mobilnega telefona med vožnjo. Poleg tega je v prvih šolskih dneh, ko je varnosti v cestnem prometu namenjene še več pozornosti kot sicer, takšno ravnanje voznikov izjemno neodgovorno. Kot navajajo na PU Celje, bodo policisti s tovrstnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.

Njihovo ponovno opozorilo se glasi, da telefoniranje med vožnjo vpliva na voznika tako kot da bi imel v krvi 0,8 promila alkohola. Med pisanjem sporočil voznik na vozišče gleda štirikrat manj časa kot pri normalni vožnji, zaradi česar se pozornost močno zmanjša, hkrati pa se poveča možnost za povzročitev prometne nesreče.