Poletno mrtvilo – le politiki dajejo občutek, da delajo?

Kako si lahko drugače razlagamo, če spremljamo medije in pravljice o tem, kako Šarec sestavlja vlado?

Že na prvi pogled lahko opazimo, da se Židan in Mesec “ne moreta”, da sta vsak na svojem bregu. Naše navedbe potrjuje tudi izjava Luka Mesca, saj je Židana označil, kot “prodanega” predsednika.

Še bolj se sprašujemo, kako bi v takšni koaliciji sodelovale stranke prejšnje koalicije, ki so že na prvi pogled povsem skregane.

Se delo politikov res vrti zgolj okoli tega, kako obdržati privilegije in poslanske stolčke? Po našem mišljenju to ni nikakršno delo in ne zaslužijo si plače, ki jo prejemajo.

Zakaj? Zato, ker ne poznajo osnov politike – to pa je dogovarjanje, pogovarjanje, in usklajevanje.

Mesec že vnaprej zatrjuje, da bo njihov pogoj za vstop v koalicijo sprejetje njihovega programa.

Pa poglejmo, kaj so osnove njihovega programa:

– izstop iz Nata;

– zmanjšati oboroževanje naše vojske;

– davki se NE smejo znižati.

Realno – se nam lahko še kaj slabšega zgodi?

V trenutni situaciji nujno potrebujemo močno vojsko (migrantska kriza se krepi); davke je treba takoj znižati, da bomo ljudje lažje preživeli; za Nato smo se odločili mi volivci in nobena stranka nima pravice, da “pohodi” našo odločitev – še najmanj Luka Mesec, ki menda ni bil še niti v plenicah, ko smo se mi borili za Slovenijo.

Opazna so tudi trenja med Cerarjem in Židanom, zato je naravnost smešno, ko nam preko medijev oba sporočata, da se uspešno dogovarjajo. Dajta no, ne nas imeti za norce – problem obeh je v tem, da se tako, kot še nekateri, bojita novih volitev!

Tudi pripravljenost sodelovanja Cerarja in Erjavca je za lase privlečeno – samo spomnimo se, kako sta se “obkladala” kdo od njiju je bolj nesposoben. A zdaj bi pa sodelovala v dobrobit Slovenije? Morda tako, kot v prejšnjem mandatu, ko sta kar tekmovala, kdo bo bolj potopil Slovenijo?

Za kako neumne pa nas imajo – v prejšnjem mandatu niso bili sposobni sodelovati in sprejeti niti enega zakona, ki bi olajšal življenje ljudi. Čez tri mesece pa so že spet prijatelji in pripravljeni skrbeti za Slovenijo?

Spomnimo se Cerarjevega stavka, ki ga je nenehno ponavljal: “Namesto da bi koalicijska partnerja pri tem pomagala, sta nas pri tem ovirala, kar je tudi dokazljivo.”

Tako – samo malo razmišljanja o tem, kdo v teh poletnih mesecih dela in predvsem – kaj dela.

Naj vam to ne pokvari vašega dopusta – tudi mi smo še kar doma – nabiramo letos črvive jurčke; se jezimo na dež, ker gnije krompir in uživamo, ko jemo zabeljen fižol.

Naj vam bo vsaj pri srcu toplo – zjutraj lahko brez skrbi malo poležite.

Lepo se imejte pod dežniki!

Napisal: Mikki