Pogovorni večer na Vranskem

V Savinjskih občinah Marjan Golavšek organizira pogovorne večere, na katerih teče beseda o problemih in načrtih v teh krajih.

Pred dnevi je bil takšen pogovor na Vranskem, kamor je bil povabljen tudi tamkajšnji župan, Franc Sušnik.

Franc Sušnik je orisal svojo politično pot. V dveh mandatih je bil med drugim tudi poslanec, zdaj pa je poklicni župan občine Vransko.

Leta 1990 so na Vranskem izvedli poleg plebiscita še tajno glasovanje in izvolili prav njega za predsednika, takrat še krajevne skupnosti Vransko.

Ker niso bili zadovoljni s položajem, ki so ga imeli v tedaj veliki občini Žalec, so se ves čas trudili, da bi imeli svojo občino, ki bi bolje poskrbela za potrebe prebivalstva.

Leta 1998 je občina Žalec razpadla in na županski stol občine Vransko je bil izvoljen Franc Sušnik. To delo opravlja še danes.

Njegova največja dosežka sta vzpostavitev doma starejših in Zavod za turizem, kulturo in šport. Ta zavod v občini poskrbi za pestro dogajanje na vseh treh področjih.

V pogovoru je bil kritičen do financiranja lokalne samouprave in do vedno večje centralizacije v državi, saj to po njegovem slabi podeželje.

Ob koncu je kandidatom za naslednje državno zborske volitve posredoval kar nekaj svojih izkušenj. Vse pa je popestril še z anekdotami, ki so se mu pripetile, ko je opravljal delo poslanca.