Norčevanje z bralci ali pa nas imajo za neumne?

Foto: pixabay.com

Mediji danes z velikimi črkami pišejo, da je Bruselj ugotovil, da se je naš sodni sistem izboljšal svojo učinkovitost (in ker smo bralci leni – preberemo zgolj bogato napisan  naslov, ne izvemo resnice!).

Seveda pa potem z veliko manjšimi črkami napišejo, da slaba učinkovitost ostaja na kazenskem področju. Mar ni to najpomembnejše področje, če želimo odstraniti s položajev tiste, ki nas ves čas kradejo?

Poznate koga od bankirjev, ki je že bil kaznovan? Poznate koga iz politike, ki se skoraj zaklinja, da bo prevzel odgovornost in da je bil v resnici kaznovan in ostal brez premoženja?

Ga ni – razen Janše, ki so ga dokazano po krivici zaprli (na neznanem kraju, ob neznanem času, z neznano osebo in za neznano podkupnino!) in tako ukradli volitve desnim volivcem.

Kje pa so tisti politiki, ki so trdili, da bodo prevzeli odgovornost za TEŠ 6? Kar ponikli so. Je bil morda kdo kaznovan, ker so zavajali s ceno premoga?

In potem pride 8. marec 2018 – ki ga nekatere ženske bučno praznujejo. Prav nič jih ne moti, da v prvi vrsti sedi Jankovič, ki se je sicer izmuznil roki pravice (zaradi uničenja prisluhov, ki jih je zahtevalo sodišče!), vendar državljani smo te prisluhe slišali! Kaj to nič ne pomeni, če so sodbe v imenu ljudstva?

No, ja – morda bodo tudi nas že jutri utišali – bodo že našli napako, ker pišemo iz duše in odkrito. To pa menda danes ni po godu tistim, ki resnico ovijajo v darilni papir, kaj ne?

Sodišča torej delajo odlično! V zaporih je vse polno tistih, ki kradejo čokoladice. V postopkih na sodišču pa vse polno tistih, ki govorijo in pišejo resnico, ki bi jo nekateri najraje skrili.

V zaporih pa ne najdemo tistih, ki so nam preko bank ukradli eno mesto – 10.000 hiš (odlične hiše, v vrednosti 300.000 evrov!!) – za naše mlade družine. Ti so nedotakljivi! Brišejo se prisluhi, ovrženih obtožb je v teh letih nešteto, dokazi se ne iščejo strokovno in po zakonu.

Maketa 2. tira je stala 100.000 evrov! Bo morda kdo od tožilcev pogledal, kdo je dobil to “darilo” od zdajšnje vlade, ali pa je to normalno? 100.000 evrov za eno neumno maketo, oni pa se hvalijo, da so najrevnejše upokojence “spravili” na 500 evrov pokojnine, delavce na 638,42 evra? Zakaj le niso razdelili še teh 100.000? Sodišč to ne zanima?

Najbrž ne, ker se nič, ampak res nič ne spremeni.