Neumni, nesposobni in skorajda neizvoljeni bi vodili našo vlado – mi bomo pa to plačevali?

Foto: TIGR

Če komu še ni jasno, da imamo neumen volilni sistem, mu mora biti sedaj. SDS je tako močno zmagala in vse male stranke zdaj krojijo vlado?

Vsekakor neumno in vsekakor nepravično – nedemokratično. Kako dolgo bomo še v stanju ne demokracije, čeprav razglašajo, kako smo demokratični?

Ne upoštevajo naših referendumov;

– ne upoštevajo, da jim ustavno sodišče ves čas zavrača proti ustavne zakone;

– ne upoštevajo, da jih Evropa ves čas opozarja;

– ne upoštevajo, da delavci Gorenja in Premogovnika (kot davkoplačevalci) ves čas plačujejo kazni zaradi naših nedelujočih sodišč;

– ne upoštevajo, da so sesuli zdravstvo, bančništvo in gospodarstvo – oni bi še naprej polnili svoje malhe in vladali – čeprav jim za Slovenijo jim ni mar.

“””Kako naj jim povemo:

– da so na volitvah pogoreli;

– da želimo drugačno vlado;

– da so odšli v zgodovino naše demokracije zaradi tega, ker so nekonsistentni, opravilno nesposobni in nimajo “tri čiste” o tem, kako se vodi državo.”””

Volitve zgleda niso bile dovolj – bomo morali na ulice, ali jih enostavno nesti iz parlamenta?

Morda razmišljajo, da jim lahko uspe še ena prevara. Morda se trudijo še enkrat prepeljati Slovence “žejne čez vodo”.

Kakorkoli – narod ima teh igric “čez glavo” – želimo vlado, ki smo jo izvolili – to je SDS in stranke, ki imajo dovolj veliko podporo volivcev – teh je pa tako malo, da lahko pričakujemo še ene volitve.

Slovenija, ljuba – nikar ne obupaj; ne verjemi, da odloča o tebi nekdo drug – hodi na volitve, referendume in boš odločala o sebi!

Napisal: Mikki