Nedopustno ravnanje RTV?

Danes skoraj vsi mediji pišejo o včerajšnji oddaji Tarča, ki je bila na prvem programu RTV.

Televizija Slovenije – ki jo mi plačujemo – je pohitela in pripravila prvo soočenje kandidatov političnih strank, čeprav se uradna kampanja začne šele 3. maja. Seveda je to povsem zakonito, vendar pa je bil več kot očiten namen RTV, da zaobide zakonsko določen čas, ki je namenjen parlamentarnim in neparlamentarnim strankam, ki pa začne veljati šele ob uradni razglasitvi predvolilne kampanje.

Gledalce je zmotilo predvsem to, da so uredniki izločili parlamentarko Alenko Bratušek, vključili pa Marjana Šarca, ki v to skupino ne sodi. To je povsem nedopustno in očitno norčevanje iz gledalcev!

RTV se sprašuje, zakaj se gledalci toliko pritožujemo nad programom, ki nam ga ponujajo, lahko bi celo rekli vsiljujejo in zakaj je vedno več takšnih, ki ne plačujejo položnic. Morda so ravno z omenjeno včerajšnjo oddajo poskrbeli za to, da bodo gledalci še bolj jezni in nezadovoljni.

Po zdravi kmečki pameti, vas vprašamo – kaj ima navaden in menda ne preveč uspešen župan Šarec iskati med obstoječimi parlamentarnimi strankami? In s kakšno pravico lahko uredniki izločijo parlamentarno stranko Alenke Bratušek?

Izgovorom, da so zgolj sledili anketam, seveda ne verjamemo, ker smo vedno bolj prepričani, da so najbrž tudi te prirejene. V resnici težko verjamemo, da bi komik brez izkušenj in brez pravega programa, brez politične baze in podobnih podrobnosti, kar naenkrat skočil na prvo mesto in bi ga cela Slovenija podpirala. Ali ni to malo za lase privlečeno? Kaj mislite?

Je v svojih izjavah, ki so resda redke in skope, sestavljene po večini z nekakšnimi frazami, res tako prepričljiv, da mu volivci nasedejo? Še bolj nas zanima, je morda kdo izmed vas, ki berete ta članek, dobil kakšen telefonski klic anketarjev – vas je kdo kaj vprašal?

Kolikor mi sledimo našim bralcem, ni med njimi niti enega, ki bi sodeloval v omenjenih anketah. To se nam zdi – milo rečeno – malo nenavadno, lahko bi rekli kar čudno, ali se strinjate? Kdo so torej tisti srečneži, ki jih ankete omenjajo in ki so glasovali za Šarca?

Če se vrnemo k omenjeni oddaji je bilo veliko nezadovoljstva tudi med soočenci neparlamentarnih strank – ves čas so poudarjali, da bi se radi soočili s tistimi, ki so sedaj v parlamentu in ne med seboj. Njihov vstop v politiko je bil pogojen prav s tem, da so nezadovoljni z delom dosedanjega parlamenta in razlike bi se najbolje pokazale v soočenju med parlamentarci in neparlamentarnimi.

Prav tako je bila tudi pri izbiri neparlamentarnih strank storjena krivica, saj na soočenje niso povabili Čuša – Zeleni Slovenije in Šiška – Zedinjena Slovenija. Po prej omenjenih kriterijih, da so vabili na soočenje glede na ankete, je torej nenavadno, saj po poročanju medijev dosegata precej višje rezultate, kot pa nekateri izmed sedmerice vabljenih.

Kakorkoli, oddaja bo gledalcem ostala v spominu kot ponesrečen poskus favorizirati Šarca. Zakaj že to počnejo? In, za kako neumna nas že imajo?

Napisal: Mikki