Nas čakajo delovne sobote zaradi financiranja NVO-jev?

Pred nekaj meseci se je minister Mesec navduševal nad uvedbo štiridnevnega delovnika, ampak kot že pri veliko zadevah so vladajoči tudi tukaj že spremenili mnenje.

Po novem si želijo, da bi ljudje delali tudi ob sobotah, dnevnice pa bi namenili za popoplavno obnovo – denar pridobljen za pomoč pa bi lahko porabili za kaj drugega.

Prvak opozicije Janez Janša je v oddaji Odmevi na RTV Slovenija opozoril, da je vlada Roberta Goloba finančna sredstva za potratne študije in NVO-je z osem odstotkov dvignila na preko 20 odstotkov. Prav tako je opozoril, da je odtujila denar za protipoplavno zaščito in ga namenila politični paravojski.

Dejanje bi sedaj sanirala tako, da bi finančno obremenila delovno ljudstvo. 

Poraja se ideja o uvedbi zastonj delovnih sobot, kar sta napovedali kar dve predstavnici vladajočih:

  • poslanka Svobode Tamara Vonta pravi: “Vsi dnevi, vse sobote, vse tiste socialistične sobote, ki smo jih delali oziroma moji starši, za kulturne domove, za tiste žrtve potresa v nekdanji Jugoslaviji ipd. To pride, to so naslednji koraki.”

Da zadeva ni iz izmišljena, pa je potrdila tudi ministrica Tanja Fajon: “V duhu socialne demokracije predlagamo, da se najprej pomaga tistim, ki so v uničujočih poplavah izgubili vse. Vsaka druga sobota bo solidarnostna, podjetja bodo lahko prispevala dobiček v Sklad za obnovo.”

Vlada bi v dobri stari levičarski maniri pomagala s tujimi rokami, s prisilno solidarnostjo, kar nam je znano že v primeru migrantskih kvot na ravni EU.

 

Spletno uredništvo