Pretekla neurja niso prizanesla niti gradbišču novega športnega objekta Urbani park (Kopališka cesta), kjer v sklopu prve faze nastaja skejt park. Močan veter je uničil posamezne dele podlag za gradnjo, vendar dela v zadnjih dneh napredujejo in park že dobiva obliko ter robne elemente.

V mesecu avgustu bodo začeli z gradnjokošarkarskih igrišč in vzporedno že prva dela tudi na objektu skejt parka. Hkrati z gradnjo novega športnega parka bomo celostno uredili dostop za pešce, ki bo prilagojen tudi osebam s posebnimi potrebami. Vrednost prve faze projekta znaša 2 milijona evrov, z deli pa bodo predvidoma zaključili v mesecu oktobru.

Urbani park nastaja na območju zasutega letnega bazena. Gre za prvo fazo gradnje športnega objekta Urbani park, s katerim bomo v Velenju pridobili nov prostor za razvoj perspektivnih mladih športnikov v novih olimpijskih disciplinah kot tudi za aktivno preživljanje prostega časa. V prvi fazi bomo zgradili dve igrišči za ulično košarko, 2.000 kvadratnih metrov velik skejt park, ki bo največji v Sloveniji, ter servisni objekt. V prihodnje načrtujemo še izgradnjo balvanske dvorane za športno plezanje. Poligon bo namenjen rolkarjem, kolesarjem, rolerjem in skirojem, prilagojenim za izvajanje trikov.

 

Spletno uredništvo

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje