Mozirski gaj si je nadel obleko iz milijona cvetov in vas vabi v svoj cvetlični objem.

Pomlad je tu, z njo pa so se prebudili tulipani, narcise in drugo cvetje. Izredno smo veseli, da vas letos le lahko povabimo na tradicionalno razstavo tulipanov, ki bo potekala od 27. aprila do 2. maja, tulipani in drugo cvetje pa vas v svoj cvetlični objem vabijo že danes. Mozirski gaj je namreč odprt vsak dan, od 9. do 19. ure, vse do sredine oktobra.

Od 27. 4. do 2. 5. bodo v Mozirski gaj, če bo to dovoljevalo vreme, poleg cvetja vabile stojnice, obiskale nas bodo želve in ptice,1. in 2. 5. pa nas bodo prišli obiskat tudi risani junaki.

Zasadili smo preko 200.000 tulipanov in narcis, 5.000 mačeh, cvetijo japonske češnje in forzicije ter na tisoče in tisoče drugih cvetlic in razcvetenih dreves. Muzejski objekti žal ostajajo zaprti, vseeno pa se boste že lahko osvežili na terasi Kmečke hiše v Mozirskem gaju in se povzpeli na razgledni stolp, od koder vas čaka čudovit pogled na razcveteni park. Obnovili smo strehe na objektih, na vhodu vas bo pričakala čisto prenovljena lokomotiva, Mozirski gaj pa je dobil še novo pridobitev – staro stiskalnico za sadje, ki smo jo postavili ob žago. Začarana vas vas že od zime vabi s kar tremi novimi edinstvenimi vilinskimi hišicami, pričakujejo pa vas tudi vsi ostali naši vrtovi.

Obiščite Mozirski gaj ter v cvetličnem objemu

začutite pomladno energijo upanja.

 

Maja Horvat