Sobne rastline lahko pričarajo čudovito ozadje v našem domu, a ker gre za živa bitja, ki potrebujejo zalivanje in nego, se mnogi sprašujejo, ali se lahko izognejo “delu” in jih nadomestijo z umetnimimi rastlinami. Katere bi izbrali vi?

Da bi vam pomagali to rešiti, smo se pogovarjali z oblikovalci domov, da bi pridobili njihovo strokovno mnenje o prednostih vsake možnosti zelenega dekorja. Tukaj je opisano, kako se odločiti med pravimi in lažnimi rastlinami.

Prave in lažne rastline v hiši: katere so boljše?

  • Kako pogosto ste doma? Če zelo pogosto potujete in doma ni nikogar, je lahko skrb za prave rastline, ki zahtevajo najmanj vzdrževanja, izziv.
  • Imate radovedne ljubljenčke? Včasih psi ali mačke najdejo domačnost in udobje pri grizljanju pravih rastlin ali kopanju zemlje v lončkih – škodljivi sta lahko obe opciji!
  • Kakšno raven vzdrževanja iščete?  Nekateri imajo raje malo kot nič, medtem ko nekateri uživajo v negi in opazovanju rastline, ki sčasoma raste in jo negujejo. Kljub temu, kar ljudje morda mislijo, da umetne rastline ne zahtevajo toliko pozornosti. Umetne rastline je treba redno čistiti, da preprečimo kopičenje prahu. To je lahko zamudnejše in dražje kot zalivanje enkrat na teden.
  • Ali pripravljate svoj dom za prodajo? Če je tako, potem je umetna rastlina morda prava rešitev, saj bo dom izgledal stilsko dopolnjen ne glede na to koliko časa bo prodaja trajala.

 

Umetne rastline niso strupene, a so vseeno lahko nevarne

Življenje s hišnimi ljubljenčki ali majhnimi otroki? Lažne rastline bodo vaš novi najboljši prijatelj. Notranje zelenje, kot je aloe vera, rastline miroljubne lilije so lahko strupeni za mačke, pse in majhne otroke. Čeprav vse sobne rastline niso škodljive za kosmate prijatelje in malčke, bi raje preventivno poskrbeli za to da se jim kaj ne pripeti.

Odločitev na koncu je vaša

Torej, ali bi morali izbrati prave ali umetne rastline za svoj dom? No, to je povsem vaša odločitev glede na vaše osebne želje in okoliščine, vendar upamo, da vam bodo ti nasveti in vpogledi pomagali sprejeti pravo odločitev za vaš prostor.

Lep začetek tedna.

 

 

Spletno uredništvo