Komu se ne ljubi delati in živi raje na stroške države?

Foto: TIGR

Pisali smo že o tem, da Gorenje išče delavce za delo v proizvodnji. Iz neuradnih virov smo izvedeli za sledeč primer:

Mlada dama se je prijavila za delo in delala samo en teden. Presenečenim sodelavkam je povedala: “…da takšnega dela pa ona že ne bo opravljala in da je za to premalo plačana.”

Ko so jo vprašale, kaj bo sedaj storila, jim je preprosto povedala, da se bo ponovno prijavila na zavod za zaposlovanje kot iskalka dela. Na ta način bo ponovno vključena v socialno mrežo in bo dobila okoli 400 evrov na mesec.

Delavke so kar zmajevale z glavo, saj so vedele, da ima tudi majhnega otroka. Brezskrbno jim je razložila, da ji odslej pač ne bo potrebno plačevati vrtca in da bo prejemala tudi doklade.

Se sprašujete ali je ta zgodba resnična? Tudi mi se to sprašujemo. Če je zgoraj napisano resnično, je nekaj hudo narobe v naši državi.

Da prihaja do zlorab našega socialnega sistema je menda že dokazano. Kako si lahko sicer razlagamo, da pride moški na začasno delo in ima pravico do združitve z družino. Tako pripelje še svojo ženo in otroke, ker pa je na začasnem delu, nikomur ni potrebno znati ali se učiti našega jezika.

Še isti dan pa so upravičeni do vseh naših storitev – tako zdravstvenih, izobraževalnih, kot tudi socialnih.

In naenkrat imamo problem v Velenjskih šolah, v Zdravstvenem domu Velenje in še bi lahko naštevali.

Se bo v kratkem kaj spremenilo? Ne verjamemo, vsaj dokler nam bodo vladali tako nesposobni kadri.

Probleme imamo na podeželju zaradi zveri – šakale so menda opazili že v okolici Mozirja. Da o volkovih in medvedu niti ne govorimo.

Probleme imamo z zakonitimi migranti, še večje pa z nezakonitimi migranti. Naši mladi izobraženci se izseljujejo, v državo pa prihajajo ljudje, ki ne razumejo našega jezika.

Iz zdravstva bežijo tako zdravniki kot sestre, zdravijo pa nas zdravniki, ki niso Evropski državljani.

Je res vse tako slabo? Ja, za nekatere pa še slabše – sosedu ne smemo več pomagati, ker smo lahko kaznovani. Na drugi strani pa družini Jankovič odpišejo milijone.

Sodnika, ki pravično sodi, so sedaj dali na disciplinsko komisijo? V parlamentu pa so koalicijski poslanci želeli preprečiti delovanje preiskovalne komisiji, ki bo poskušala ugotoviti, kaj se je dogajalo v sojenjih Francu Kanglerju in podobnih primerih.

Še kaj novega? Seveda – za 10. 10. 2019 so številne civilne iniciative in stranke napovedale velik protest v Ljubljani z naslovom “Rešimo Slovenijo”.

http://e-maribor.si/tudi-v-sindikatu-delavcev-migrantov-podpirajo-protest-pod-geslom-resimo-slovenijo/

https://nova24tv.si/slovenija/resimo-slovenijo-stevilne-stranke-in-civilne-iniciative-10-oktobra-napovedujejo-veliki-protest-proti-oblastnim-sleparjem/

Bog živi Slovenijo!

Napisal: Mikki