Koalicija Marjana Šarca nas vleče za nos – kar se odraža v naših denarnicah

Foto: pixabay.com

Vlada Marjana Šarca je močno razočarala volivce – obljubljali so marsikaj, storili pa ničesar. Še celo več, državljanom gre iz dneva v dan slabše.

Plačujemo državo, ki je vedno bolj birokratska in neučinkovita. O kakšnem izboljšanju preživetja za navadne državljane ni ne duha ne sluha.

V začetku mandata so na primer obljubili, da bodo ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Letos se je podražilo že dvakrat!

Pa poglejmo zavezo, ki so jo vladajoči dali v svoji koalicijski pogodbi: Dopolnilno zdravstveno zavarovanje bomo ukinili in ga ob ohranitvi iste ravni pravic prenesli v obvezno zdravstveno zavarovanje.”

In kaj se je v tem času zgodilo za izboljšanje razmer v zdravstvu in ali so ukinili plačevanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

Pa poglejmo, kako srečni smo lahko davkoplačevalci in kako je danes:

– namesto 28 evrov, kolikor smo še lani plačevali dopolnilno zdravstveno zavarovanje  plačujemo zdaj 35 evrov na mesec.

Zakaj? Zato, ker so ga letos že dvakrat podražili in zato, ker vlada Marjana Šarca ne spoštuje svojih zavez.

– čakalne vrste v zdravstvu so se v tem času še povečale. Vedno več je nepravilno porabljenega denarja, ki bi moral biti v resnici namenjen za učinkovito zdravstveno reformo. Tako pa je vedno slabše. Manjka zdravstvenega osebja, manjka poštenih strokovnjakov, ki bi ta voz potegnili iz blata v katerega vedno bolj tonemo. Bolniki pa umirajo.

– poslanec Černač je postavil pametno vprašanje – kam bo namenjen denar iz kar dveh podražitev? Prav tako ga je zanimalo zakaj se prostovoljno zdravstveno zavarovanje draži, če pa je zdravstvena blagajna polna denarja?

To vsekakor zanima tudi vse nas, ki plačujemo ne vedoč kaj in zakaj, predvsem pa komu in za kakšen namen?

Mi moramo denar zaslužiti – zaenkrat še ne raste na drevesih. In 7 evrov na mesec ob vseh drugih podražitvah res ni malo.

Napisal: M.Lisjak