Kmalu bo zazvonil šolski zvonec – previdno v prometu!

Foto: google.com/maps/

Še nekaj dni in naši otroci se bodo po dolgih počitnicah vrnili v šolske klopi. Ker so še vedno razigrani, polni vtisov na preživete počitnice, lahko pričakujemo, da bodo manj previdni pri prečkanju cest in pri hoji po pločnikih.

Policija že zdaj opozarja vse voznike – bodite previdni vi, ki ste odrasli in polno odgovorni za varnost naših malčkov.

Najbrž pa ste se vozniki v teh letih že navadili, da so prvi šolski dnevi precej stresni v prometu in polni nepredvidljivih situacij.

Kljub temu opozorilo na previdnost najbrž ne bo odveč, če se na ta način reši vsaj ena nesreča v kateri bi bil udeležen otrok.

Tudi starši otrok niso brez odgovornosti – opozarjajte svoje otroke, da se v avtomobilu privežejo z varnostnim pasom; da so previdni in odprejo vrata avtomobila šele, ko jim to dovolite in da upoštevajo vaše varnostne nasvete.

V tem zadnjem tednu naj se ne polnijo samo šolske torbe z zvezki in učbeniki, temveč tudi njihove male glavice z nasveti, kako naj se obnašajo v prometu v prvih dneh pouka.

Seveda pa ne bo odveč, če jih tudi med letom občasno spomnite in znanje o varnosti v prometu ponavljate, dokler ga ne bodo povsem osvojili in razumeli.

Srečno torej in naj otrokom prvi šolski dnevi ostanejo v nepozabnem spominu na otroštvo.