Med obravnavo novele Zakona o duševnem zdravju so predstavniki Ministrstva za zdravje dejali, da že pripravljajo novo novelo, ki da bo sistemsko uredila področje duševnega zdravja. Vzporedno naj bi potekala tudi priprava Zakona o psihoterapiji.

Poslanka mag. Karmen Furman je na predsednika vlade v funkciji ministra za zdravje dr. Roberta Goloba naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s pripravo novele Zakona o duševnem zdravju in Zakona o psihoterapiji.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo spodaj:

Med obravnavo novele Zakona o duševnem zdravju so predstavniki Ministrstva za zdravje dejali, da že pripravljajo novo novelo, ki da bo sistemsko uredila področje duševnega zdravja. Vzporedno naj bi potekala tudi priprava Zakona o psihoterapiji, mediji so poročali, da boste osnutek pripravili do sredine oktobra.

Sprašuje sledeče:

1.     Kakšna je časovnica nove novele Zakona o duševnem zdravju? Kako daleč ste s pripravo in kdaj jo lahko pričakujemo v državnem zboru?

2.     Kdo so člani delovne skupine, ki pripravlja novo novelo Zakona o duševnem zdravju? Kdo vse je še vključen v pripravo novele?

3.     Kakšna je časovnica Zakona o psihoterapiji? Kako daleč ste s pripravo in kdaj ga lahko pričakujemo v državnem zboru?

4.     Kdo so člani delovne skupine, ki pripravlja Zakon o psihoterapiji? Kdo vse je še vključen v pripravo zakona?

 

Spletno uredništvo