Kako lahko tako lažejo in zavajajo?

Foto: TIGR

Zmotila me je referendumska kampanja stranke SD, če preberem kar pišejo sem vedno bolj prepričan, da predloga zakona o zaščiti priobalnih krajev sploh niso prebrali. Če pa so ga prebrali in si dovolijo takole pozivati volivce naj  gredo na referendum, je pa to nezaslišano.

Napisali so namreč sledeče:

“Velenjska plaža, atraktivna točka mesta s socialdemokratsko vizijo, nudi številne možnosti kopanja, jadranja, supanja, surfanja in ostalih aktivnosti na prostem. Ohranimo čiste vode. 11. julija glasuj proti škodljivem Zakonu o vodi.”

Poanta omenjenega zakona je ravno nasprotno od tega, kar so si dovolili v stranki SD. Zakon namreč predvideva, da se odslej ne bo smelo več graditi bogataških vil, tovarn in podobnih objektov, ki bi škodovali okolju ali celo onemogočali ljudem dostop do vode.

Andrej Vizjak je ob tem dejal, da referendumska kampanja nasprotnikov omenjenega zakona zavaja in da je zakon v resnici čisto nasprotje tega, kar trdijo.

Zakon je napisan z namenom, da se zaščiti priobalni pas in da se nameni več denarja za vzdrževanje vodotokov.

Že leta se za vzdrževanje vodotok ni naredilo skoraj ničesar, kar pa najbolj občutijo prebivalci, ki živijo ob teh rekah ali potokih.

Vsakoletne spomladanske in jesenske poplave so živ dokaz, da takšen zakon nujno potrebujemo.

Pojdite torej na referendum in glasujte ZA. Prebivalci ob rekah Paki, Savinji, Dreti, Florjanščici in drugih vam bodo neizmerno hvaležni!

Mikki