Kaj je to JANŠIZEM?

Foto: TIGR

O tem ne bi niti pisali, pa ves čas poslušamo poslance levice in tudi medije, da nas strašijo z “janšizmom”.

Pobrskali smo malo po dostopnih podatkih in ugotovili, da je to zgolj izmišljena beseda, ki nam jo ves čas vsiljujejo kot nekaj kar obstaja.

https://www.domovina.je/jansizma-ni-ker-ne-obstaja/

Da to nima ne repa ne glave, pove že podatek, da če vprašaš tiste, ki to besedo uporabljajo, kaj si pod ta pojem predstavljajo – ne znajo verodostojno odgovoriti.

Pa poglejmo pobližje njihove odgovore in potem sami ocenite, koliko te navedbe držijo:

– represija

Po naših podatkih represije s strani vladajočih ni. Živimo v miru; lahko izražamo svoje mnenje; lahko protestiramo; lahko pišemo in govorimo kar želimo.

– polnjenje lastnih žepov

Kolikor nam je znano je ta vlada delila denar med državljane in ne med sabo. Torej tudi to ne bo držalo.

– neenakost

Ljudje smo si res različni, vendar, da bi bila za to kriva ta vlada, je pa velika neumnost. Neenakost obstaja že od nekdaj, tako kot bogati in revni.

– prisila

To še najmanj razumemo – o kakšni prisili je tu govora. Nihče nas v ničesar ne sili in sami se odločamo ali so nam določeni ukrepi vlade všeč in jih bomo spoštovali – ali pa se nam zdijo zanič in jih bomo kršili.

– nedemokratičnost

Povsem skregano z logiko – v parlamentu imajo možnost govoriti o tem. Torej – v nedemokratični državi te možnosti vsekakor ne bi imeli!

– populizem

Če je za nasprotnike populistično to, da jim vlada z različnimi ukrepi pomaga prebroditi krizo, potem je to narobe svet. Veliko bolj populistično se obnaša Levica, ki vsak ukrep zavrne z obrazložitvijo, da je to – ali nedemokratično; ali prisila; ali neustavno in podobno.

Če zaključimo naše razmišljanje – v Sloveniji “janšizem” ne obstaja. Obstaja pa zelo velika večina volivcev, ki voli stranko SDS.

Je torej več kot 30.000 volivcev “janšistov”? Kdaj so to postali in kakšni so ti “janšisti”?

To, če imate radi Slovenijo in njene lepote; če obiskujete planine in gore; če dopustujete v domačih turističnih krajih; če se zavzemate za svoj jezik in podobno – komu v resnici s tem škodite?

Sloveniji prav gotovo ne.

In ko vas bodo spet ozmerjali z “janšistično ovco”, se jim prijazno nasmejte in jim povejte, da Dedek Mraz ne obstaja!

Mikki