Groza ponedeljkove noči v Zgornji Savinjski dolini

Že čez dan je tako nesramno divjal veter (na sunke), da si vsakič zatrepetal v strahu. Noč se je potem spremenila v najhujšo moro – tulilo, podiralo in rušilo je strahovito po vsej dolini. Padale so opeke. Lomilo je drevje. In da kot, da to še ni dovolj, je začelo še deževati!

(Savinja je že po naravi ena naših najbolj muhastih rek – v trenutku doseže vrh, pa četudi je brežina globoka več kot deset metrov.)

Ljudje so bili v resničnem strahu, saj so bile prekinjene tudi vse telefonske povezave in zmanjkalo je elektrike.

Plazovi, podrta drevesa, ki so zaustavila tudi hudourniške potoke. Ceste so bile neprevozne – Solčava je bila v trenutku odrezana od sveta!

V občini Gornji grad so morali zapreti 50 kilometrov lokalnih cest (predvsem zaradi podrtih dreves). Poškodovanih je najmanj 30 hiš. Osnovna šola ostala v torek zaprta.

Nazarje, Polzela in Tabor – veter uničil dve strehi na stanovanjskih objektih.

Ljubno ob Savinji – poškodovanih več kot 30 stanovanjskih objektov.

Velenje – veter se je spravil na novoletno smreko na Titovem trgu in jo podrl.

V Laškem se je iskrilo, saj sta se električna droga nagnila na bližnja drevesa. Gasilci so kraj zavarovali do prihoda elektrikarjev iz Celja.

Čez dan (torek), je tako močno deževalo, da je bila Savinja tik pred razlitjem. Vsi se bojijo prihodnjih vremenskih napovedi in si želijo, da se ta otoplitev neha, saj je vendar zima!