Gorenje Srbija v policijski preiskavi!

Foto: gorenjegroup.com

V poprodajnem oddelku Gorenja Srbija so bile po ​policijski in interni preiskavi ugotovljene in dokumentirane resne nepravilnosti – ugotovljeno je bilo, da je prišlo do stalnega pomanjkanja nadzora nad procesi.

Takole sporočajo:

V poprodajnem oddelku Gorenja Srbija so bile po ​policijski in interni preiskavi ugotovljene in dokumentirane resne nepravilnosti, ki predstavljajo hudo kršitev predpisanega ravnanja vseh vpletenih in vsebujejo elemente kriminalne dejavnosti.

Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do stalnega pomanjkanja nadzora nad procesi, do kršitev, zlorabe pooblastil in znatnih odstopanj od korporativnih smernic in pravil (GOP). Sistematična odsotnost nadzora nad procesi in kršitve GOP so vodile do različnih nepravilnosti, ki jih policija in državni organi še preiskujejo.

Vsi od vpletenih iz poprodajnega oddelka Gorenja Srbija so bili suspendirani, medtem ko uradna preiskava še poteka. Po končani preiskavi bodo na osnovi izsledkov vse vpletene ustrezno obravnavali tudi pravni organi v Srbiji, družba pa bo zahtevala odškodnino za povzročeno škodo.

Servis Gorenje medtem ves čas deluje nemoteno.

poslovodstvo Hisense Europe