Etični standardi stranke SMC? – Celjska bolnišnica je dobila novo direktorico

Mediji so že poročali o tem, da želi Cerarjeva vlada na vsak način odstaviti direktorja Marjana Ferjanca, čeprav je svoje delo uspešno opravljal in čeprav se zaposleni niso strinjali z njegovo odstavitvijo. Cerarjeva vlada želje zaposlenih in civilne iniciative (ki je zbrala 5 tisoč podpisov podpore), ni upoštevala in je nadaljevala s postopkom zamenjave.

Precej neetično so na delovno mesto direktorice Celjske bolnišnice imenovali kar bivšo poslanko stranke SMC in državno sekretarko na ministrstvu za gospodarstvo – Margareto Guček Zakošek. Neetično zato, ker so pred volitvami zatrjevali, da bodo kadrovali po strokovnih kriterijih, v tem primeru pa so obljubo prekršili in imenovali Gučkovo, ki je vidna politična oseba.

Prav tako menda nima potrebnih izkušenj za vodenje tako velikega in zapletenega sistema, kot je bolnišnica. Ob tem je potrebno omeniti še, da je v Celjski bolnišnici zaposlenih več kot 1000 ljudi.

Zaposleni so menda zelo nezadovoljni, ker je Svet zavoda celjske bolnišnice imenoval nekoga, ki je povsem politična oseba. Zahteve delovnega mesta direktorja so precejšnje, saj bi moral, poleg poznavanja medicine, imeti tudi izkušnje za vodenje velikih organizacijskih sistemov. Teh pa menda omenjena direktorica nima!

Kako se bo ta zgodba nadaljevala in kako bodo novo direktorico sprejeli zaposleni, bomo pa še videli. Zanimiv bo najbrž tudi odziv civilne iniciative in vseh 5000 podpisnikov, ki so bili proti zamenjavi Marjana Ferjanca, saj je po njihovem mnenju zelo dobro delal.

Vir slike: Nova24TV