Dražji domovi za ostarele zaradi dviga minimalnih plač – vladajoča koalicija, vas ni sram?

Foto: http://www.strankalms.si/podpisan-koalicijski-sporazum/

V medijih je odjeknila novica, da se bodo domovi za ostarele podražili zaradi dviga minimalnih plač.

Kako je to povezano in kaj imajo revni starostniki z revnimi delavci?

Najbrž jim je skupna točka nesposobna vlada, ki ji v resnici ni mar za siromake na robu preživetja, trudijo se zgolj za svojo dobro plačano delovno mesto poslanca, ministra, sekretarja.

Zdaj pa resno – zaradi dviga minimalnih plač morajo domovi poiskati dodaten denar, da bodo pokrivali zvišanje minimalne plače (tega država ni zagotovila ob sprejemu zakona!) – in najdejo ga lahko v dražji oskrbi starostnikov, ki potrebujejo njihove  usluge.

Toliko o tem, kako skrbijo za upokojence. Ne samo, da so jih pahnili še za dva koraka nižje – še vedno v parlamentu govorijo, kako jih razumejo in kako jim želijo pomagati.

In katere stranke so podprle sporen dvig minimalne plače, ki bo starostnike pahnil v še večjo bedo?:

– SMC (Cerar),

– Levica (Mesec),

– DeSUS (Rjavec),

– LMŠ (Šarec),

– SAB (Bratuškova),

– SD ( Židan).

Toliko v vednost, kdo jemlje, da lahko daje – namesto da bi iskali rešitve za vse državljane. To kupčkanje in prelaganje je povsem nepotrebno, ker je že vsakomur jasno, da potrebujemo resne spremembe naše politike, sistemske ureditve in spremembe določene zakonodaje, ki nas vodijo. So povsem neučinkoviti in pogubni za našo državo.

“Bom dal in tule vzel.”

S takšno politiko se nikoli ne bomo strinjali in nikoli, res nikoli na njo pristali. Želimo sprememb – izvolili smo spremembe – zdaj pa imamo isti kaos, kot prej.

Kdo nas ima za norce?

In kdo si misli, da smo neumni?

Napisal: Mikki