Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 294 klicev občanov, 80 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 32 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali so tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in deset z materialno škodo. Enega voznika so policisti pridržali in mu zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

Policisti v Šmarju pri Jelšah so danes zjutraj, nekaj minut po polnoči obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 36. letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v Mestinju zapeljal iz vozišča. Alkotest mu je pokazal 0.70 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo napisali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

KriminalitetaV Celju na Vrunčevi ulici sta bila iz kleti odtujena kolesa.  

Prav tako je bila na Vrunčevi ulici v Celju iz parkiranega osebnega vozila odtujena registrska tablica z oznako CE S8-15S.

V Velenju je neznani storilec na avtobusni postaji občanu odtujil denarnico z dokumenti in denarjem.

Požar

Danes zjutraj ob 01.40 uri so obveščeni, da v Spodnjih Grušovjah – Slovenske Konjice, gori gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Tepanje, Slovenske Konjice, Loče, Draža vas in Žiče, ki so požar omejili in pogasili. Policisti so z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovili, da je do požara prišlo zaradi udara strele med nevihto. Ogenj je objekt v celoti uničil. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje