Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj sprejeli 274 klicev občanov. 71 je bilo interventnih, trije nujni.

22 zadev je bilo s področja kriminalitete, 30 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali so dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškdobami, štiri z lažjimi ter 12 prometnih nesreč z materialno škodo.

Do prve prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo okoli 9 ure zjutraj v Laškem. 26 letni voznik osebnega avtomobila  je v kraju Sevce nenadoma zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče ter oplazil nasproti vozeč osebni avto,  nato pa čelno trčil še v 59 letnega voznika osebnega avtomobila. Po trčenju je vozilo 59 letnega voznika odbilo preko desnega smernega vozišča na travno nabrežino od koder je zdrselo po strmem klancu v smeri proti reki Savinji kjer je obstalo. 26 letni povzročitelj in 59 letni voznik osebnega avtomobila sta se pri trčenju huje telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Celje. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti po čl. 323. KZ-1.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je okoli 15.40 ure zgodila v Velenju. 29 letni voznik motornega kolesa je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo. Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešče in trčilo še v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. 29 letni voznik motornega kolesa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkostest pokazal, da je imel 0.52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči sta se huje telesno poškodovala voznik motornega kolesa in pešec, v katerega je trčilo motorno kolo. Zoper povzročitelja sledi  kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti po čl. 323. KZ-1. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu policisti tudi zasegli motorno kolo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat, trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Vlomljeno je bilo v dva vikenda v Gorici pri Slivnici. Iz enega ni bilo nič odtujenega, iz drugega pa motorna žaga in akumulatorski vrtalnik.

Na bencinskem servisu Lopata so celjski policisti obravnavali tatvino 600 litrov dizelskega goriva iz parkiranega tovornega vozila.

V Slovenskih Konjicah so policisti obravnavali nasilje v družini. Policisti so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje