Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 226 klicev občanov – 76 klicev je bilo interventnih.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in 11 prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj, okoli šestih zjutraj, so v Pamečah obravnavali prometno nesrečo v kateri sta se  lažje poškodovala voznica osebnega vozila in sopotnik.
Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Dravograda in je zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je  z nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega vozila. Vozili sta čelno trčili. V trčenju sta se lažje poškodovala povzročiteljica in njen sopotnik.

V popoldanskih urah je voznik osebnega vozila na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini, na  prehodu za pešce, trčil v mladoletnega pešca. Ker je pešec vozniku dejal, da ni poškodovan, je voznik odpeljal dalje, izmenjala sta situdi telefonski številki. Pešec je po dogodku, zaradi lažjih poškodb, poiskal zdravniško pomoč. V omenjenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil za razjasnitev okoliščin prometne nesreče.

Okoli 22. ure so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Dolenji vasi, kjer je voznica osebnega vozila izsilila prednost voznici drugega vozila. Vozili sta trčili. V trčenju ste se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročiteljice in voznica drugega udeleženega vozila.

Na območju Gortine so včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 70 km/h, vozil 128 km/h. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Šmarju pri Jelšah so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus  z  alkotestom pokazal  0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

 

Spletno uredništvo

VIR: Policijska uprava Celje