“Denar, ki ga vlada namenja nevladnim organizacijam,ki v tem času pozivajo k protestom, naj raje da gasilcem, lovcem, Rdečemu križu”

Foto: https://www.facebook.com/

V Ljubljani so se včeraj spet množično vozili s kolesi pred parlamentom. Enako je bilo menda v Mariboru in še nekaterih mestih po Sloveniji.

Kolesarjenje je seveda zdravo – pod pogojem, da s tem početjem ne ogrožamo drugih in sebe.

In ravno to so včeraj počeli z množičnim kolesarjenjem – ogrožali so nas, ki se dosledno držimo ukrepov vlade in ki smo hvaležni, da so bili ti ukrepi še pravočasno sprejeti.

Policija je imela zaradi njihovega nespametnega početja kar precej dela. Postavili so ograje okoli parlamenta in namestili kamere.

Kako so se odzvali režimski mediji – kot pričakovano spet lažejo o številu udeležencev na kolesarskem protestu.

Tako lahko beremo o tem, da je bilo okoli 3.000 pa do neverjetne številke, da je kolesarilo več kot 10.000 ljudi:

“Protestnikov je bilo več tisoč, policija navaja, da jih je bilo 5.500. Pop TV navaja, da naj bi jih bilo po neuradnih podatkih več kot 10 tisoč, Planet TV je poročal, da se je po mnenju organizatorjev protesta udeležilo od 10 tisoč do 15 tisoč ljudi.” (SiolNET –  https://siol.net/novice/slovenija/policija-pred-protesti-opozarja-pridite-brez-otrok-video-524970).

Takšnih neumnosti pa še ne!

In potem v podkrepitev dodajo še fotografije, ki vsakemu razumskemu človeku povedo, da te številke nikakor ne držijo in da jih je bilo veliko manj.

Dobro, boste rekli, so se pač zmotili pri štetju. Tudi prav, vendar pa moti predvsem to, da so v medijih “pozabili” napisati, da zdravstveni ukrepi prepovedujejo takšna zbiranja.

Moti tudi to, da so posamezniki kar preko družabnih omrežij organizirali protest, za katerega niso imeli dovoljenja.

Srčno upamo, da bo policija ukrepala in poiskala tiste, ki so odgovorni za takšno nespametno pozivanje, saj je to kaznivo dejanje!

Po pravici povedano – zakaj so v resnici protestirali, si pa po zdravi kmečki pameti ne znamo razložiti.

Samo to, da je po zelo dolgem času na oblasti vlada, ki dela hitro in učinkovito, je najbolj neumen razlog, ki si ga lahko zamislijo.

So res takšni bebci ali pa je vzrok v tem, da večina teh živi na račun države in se bojijo, da bodo izgubili privilegije?

Nekakšne nevladne organizacije, ki jih ne skrbi dobrobit Slovenk in Slovencev se odločijo, da nas bodo zdaj še zdravstveno ogrožale.

Ali ni dovolj, da vas že leta plačujemo, pa delate zgolj škodo Sloveniji in državljanom? In kako se lahko imenujejo nevladne organizacije – plačuje jih pa vlada zato, da jo potem te organizacije rušijo?

Večina državljanov že dolgo opozarja – denar, ki ga namenjate tem nevladnim organizacijam, dajte raje gasilcem, lovcem, Rdečemu križu, Karitasu,…ti ves čas skrbijo za nas in nam v najtežjih trenutkih vedno priskočijo na pomoč.

Kar se pa množičnega kolesarjenja tiče, pa takole:

– se seveda strinjamo s tovrstnimi protesti, pod pogojem, da prej podpišete izjavo, da v primeru okužbe s korona virusom ne boste iskali pomoči v naših zdravstvenih ustanovah!

Mikki