Danes 30. januarja obeležujemo mednarodni dan odgovarjanja na neuporabna sporočila. Marsikdo ob pogledu na naslov tega dne obrne glavo postrani?

 

Razjasnimo pomen “neuporabnega” odgovora. Vsi jih dobimo. Nesmiselno sporočilo je nesmiselno zaradi vsebine, napačnega prejemnika, vsiljena pošta, oglasno sporočilo ali potegavščina. Ali pa je lahko dobesedno noro sporočilo že samo po sebi.

To je star praznik, ki izvira iz časov pred mobilnimi telefoni, ko so imeli ljudje telefonsko tajnico priključeno na stacionarne telefone. Mnogi od nas nismo odraščali s fizičnim telefonskim odzivnikom, bodisi ločeno bodisi priključenim na stacionarni telefon. Posodobljeno na današnji svet, govorimo o neumni glasovni pošti.

Medtem ko se tehnologija spreminja, so sporočila, ki jih prejemamo na svoje mobilne telefone, tako nora in nora bodo vedno. Ko razmišljamo o današnjih neumnih sporočilih, razmišljamo o politiki, marketingu in prevarah vseh vrst. Ne manjka jih in množijo se z mehaniziranimi robotskimi klici.

 

Spletno uredništvo