Bum, bum,…- ali kakšno zakonodajo nam pripravljajo “amaterji” (beri – nepoznavalci problema)?

Foto: pixabay.com

Problem je postala predlagana novela s strani vlade, ki bi dodelila nošenje orožja tudi nevladnim organizacijam.

Začudeni smo predvsem zato, ker registrirane nevladne organizacije to možnost že imajo – lovci, športni strelci, športna strelska društva,…- koga torej želi vlada še oborožiti?

Najbrž je to dobro vprašanje, ker se nevladne organizacije “gledajo” med sabo in se sprašujejo – le katera izmed njih je podala ta predlog? (Do objave tega članka, takšnih “nevladnikov” še nismo zasledili).

Se pa v zakonu skriva nekakšen namen, ki že registriranim športnim strelcem močno otežuje delovanje – nekaj ni prav!

Vse skupaj se je začelo z evropsko direktivo o prenavljanju zakona o orožju. Ta zakon v celoti Slovenija že upošteva – celo več, mi smo že korak pred tem zakonom in zato naši vladi sploh ne bi bilo potrebno spreminjati zakonodaje, ker imamo tako dobro urejeno skrb za varno rokovanje, nošenje in uporabo orožja.

In v čem je problem?:

– Zakon v 17. členu predvideva, da morajo športni strelci predložiti potrdilo športne panožne zveze (da so bili prisotni na strelskih tekmovanjih)!

– Nevladne organizacije pa bi zgolj predložile dokazilo:  » …predložili dokazilo o članstvu v nevladni organizaciji, ki deluje v javnem interesu na področju obrambe in policije«.

Nam lahko to nekdo razloži? Pri športnih strelcih izredna strogost, iskanje vseh možnih prekrškov – na drugi strani član nevladne organizacije “pomaga policiji”? Nerazumljivo in res, nesprejemljivo, predvsem pa neustavno!

Ustava in naša zakonodaja, ne poznata nevladnih organizacij, ki bi delovala v sklopu policije ali vojske.

In še za konec – spet še ena cvetka odhajajoče vlade, ki bi za konec svojega mandata sprejela tudi zakon o “rekreativni” uporabi konoplje in oborožila nevladne organizacije (samo upamo, da ne tiste, ki je bila v Ljubljani že zamaskirana v črne maske in imela v rokah lesene kije…).

Glede rekreacije s konopljo – pazite, da tega ne preberejo najstniki!…