Bi zaradi poletnega časa postali bolj debeli?

Foto: pixabay.com (Berlin, svetovna ura, Alexanderplatz)

Pisali smo že o tem, da je Evropska komisija prepustila odločitev o tem, kakšen čas bo imela posamezna članica, kar omenjenim državam.

V medijih in med ljudmi se je vnela polemika, kateri čas naj bi v prihodnosti obveljal – zimski ali poletni.

Ob tem se je oglasila stroka in pojasnila, da bi v primeru ohranitve letnega časa postali debelejši. Menda zaradi tega, ker bi se pozimi, zjutraj zbujali v temo.

Med ljudmi je završalo, oglasili so se tako kmetje kot delavci, ki morajo vstati že pred 5. uro, če želijo biti ob 6. na delovnem mestu.

Tudi kmetje vstajajo zgodaj zjutraj in velikokrat delajo pozno v noč. Oboji so zatrdili, da to še ni vzrok za debelost in zaradi takšnega načina opravljanja dela, še niso bili v depresiji.

V razpravo so se vključili tudi avtoprevozniki in omenili, da jih je ravnanje Evropske komisije začudilo, saj lahko takšna časovna neskladja med Evropskimi državami, pomenijo nepremostljiv problem za logistiko.

Navedli so preprost primer:

Če bi imela Slovenija poletni čas, Avstrija pa zimski, bi zaradi majhnih razdalj nastala velika težava. Še bolj absurdno bi bilo, če bi ta prevoznik pot nadaljeval na primer v Nemčijo in bi tam imeli letni čas.

Za zaključek – cela Evropa se zdaj ukvarja s časom, kot da je to največji problem držav članic.

Ob rob pa so postavljeni drugi problemi, ki se skoraj vsi nanašajo na nezakonite migracije. Tudi naši politiki še ne bijejo plat zvona zaskrbljenosti, čeprav je menda Cerarjeva vlada podpisala nekakšno sporno pogodbo OZN, ki je nobena od naših sosed ne želi podpisati.

Bomo lahko tudi o tem kaj prebrali ali se bomo kar naprej ukvarjali s premikanjem kazalcev?