Arabci bolj čisti od Slovencev – je to sporočilo direktorja Term Vivat?

Foto: TIGR

Že nekaj dni spremljamo polemiko po medmrežju in v člankih o tem, da se v Termah Vivat Moravci kopajo povsem oblečene ženske. Direktor teh term se je povsem neprimerno odzval, saj je v pojasnjevanju te situacije dejal, da so kopalci v kopalkah menda veliko večji onesnaževalci bazenov.

Mi se ob tem sprašujemo – le zakaj so nalepljena opozorila, da moraš biti v kopalkah, se pred kopanjem stuširati in podobno?

Izjava direktorja je žaljiva za vse Slovence, ki spoštujemo pravila. Na vseh naših bazenih so pravila enaka – kopalke, tuširanje in sprehod v bazen. Prav nesramno je, da lahko tuji državljani kršijo ta pravila – naši kopalci bi bili pa kaznovani in odstranjeni.

Foto: Škandal24

Pa poglejmo, kaj bi se lahko zgodilo glede kršenja teh pravil:

– delavec v gradbeništvu pride na bazen v delovni obleki in brez tuširanja se ohladi v bazenu.

– kirurg po težki operaciji si zaželi osvežitve – ni problema – z masko na obrazu, z zaščitno kapo za lase, plaščem umazanim od krvi pacienta, se vrže v bazen.

Je mar to ideja direktorja, kako so oblečeni kopalci manjši onesnaževalci?

Vemo, da so to absurdi – vendar je absurd tudi pisati pravila, ki veljajo za staroselce in omogočati, da ta pravila lahko kršijo tujci.

Njegova opazka, da se z nami ne bi smeli kopati črnci je naravnost zlonamerna, dokler ima nalepljena opozorila, kako naj se obnašajo obiskovalci bazenov.

Če želi s takšnimi izjavami vzbuditi našo slabo vest, se je krepko zmotil – nesposoben je in žaljiv do Slovencev, ki spoštujemo njegova pravila – čas je, da odide in prepusti mestu nekomu, ki bo vedel in znal komunicirati z javnostjo.

Za zaključek – to se ne bi smelo zgoditi, ker nismo drugorazredni in pika!

Napisal: Mikki