Ali nismo imeli volitev?

Foto: https://volitve.gov.si/dz2018/#/rezultati

Seveda samo vprašamo, kajti prejšnja vlada še vedno odloča o pomembnih zadevah, čeprav bi po našem vedenju morala voditi samo tekoče posle.

O čem govorimo? O izjavah Mira Cerarja, ki je v izjavi za medije dejal, da bodo v četrtek sprejeli odločitev o tožbi Hrvaške, zaradi arbitražnega nesporazuma.

Ob tem je še dejal, da je koalicija ob tem vprašanju povsem enotna.

Mi sprašujemo – kakšna koalicija, če smo gledali soočenja pred volitvami in njihova nesoglasja glede vseh vprašanj?

Če samo pomislimo, da ta koalicija ni sprejela niti ene konkretne reforme – ji zdaj lahko zaupamo, da v našem imenu odloča, ali naj toži Hrvaško ali pa bi bilo morda bolje sesti za skupno mizo in še enkrat razmisliti?

Hrvaška ni z arbitražo izgubila ničesar – mi pa ogromno. In zdaj bi mi tožili, da se takšna arbitraža sprejme?

Narobe svet, bi lahko rekli.

Torej, za sredo je napovedan sklic vseh vodij koalicijskih parlamentarnih strank, na katerem jih bodo obvestili o vložitvi tožbe.

Cerar je še dejal:

“Molk Evropske komisije me zelo skrbi, na ta način komisija ne izvršuje svoje dolžnosti”, saj je varuhinja pogodb, je opozoril slovenski premier. “To je zelo nevaren precedens za prihodnost EU. To niso enostavne zadeve, zadevajo tudi območje schengena.”

Mi sprašujemo – so tožbe drugih držav res tekoči posli? Ustavni pravnik bi po našem moral to vedeti.

Smo Slovenci res pripravljeni iti v sodbo in izgubiti naše ozemlje?

Je ta tema bolj pomembna, kot pa ilegalni prehodi naše meje in grožnje, da bo Merklova začela vračati migrante v države, kjer so jih prvič popisali?

Se vlada, ki opravlja tekoče posle zaveda, kakšna katastrofa nam grozi, če ne bomo ustrezno zavarovali svojih mej in zunanjih mej Evrope?

Seveda še enkrat samo vprašamo, ker odgovorov tako nikoli ne dobimo. Bomo pa to tematiko še naprej spremljali in vas obveščali o novostih.

Napisal: Mikki